IGOR MIROVIC, MILOS VUCEVIC, DANE BASTA
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Premijer Vojvodine Igor Mirović nije na izbornoj listi svoje Srpske napredne stranke (SNS), a kao utešnu nagradu nije dobio ni nisko, neprolazno mesto na njoj, ni na republičkim, ni na pokrajinskim izborima, piše list Danas.

Prema navodima izvora lista, izostanak Mirovića, „koji je uvek bio solo igrač“ sa naprednjačkih lista mnoge je iznenadio, ali za poznavaoce odnosa među naprednjacima to baš i nije toliko iznenađenje, budući da je on krajem 2021. godine imao ozbiljan sukob sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, koji je sada predsednik SNS, koji je bliski prijatelj predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Čini se da ga je upravo sukob sa Vučevićem koštao pozicije, konstatuje Danas.

Pročitajte još

Tog decembra pre dve godine sve je počelo od vesti da je Mirović podneo ostavku zbog neslaganja sa Vučevićem, što je on demantovao, a javnost u međuvremenu saznaje da je konflikt između njih nastao zbog odluke Skupštine Vojvodine da na sebe preuzme osnivačka prava nad Kliničkim centrom Vojvodine.

Mirović je to smatrao suprotnim zakonu i pokrajinskom Statutu i tražio je povlačenje odluke, a neslaganje je išlo toliko daleko da je pretio da će napustiti SNS i formirati svoju partiju.

BONUS VIDEO Ko su glavni asovi na (dosadašnjim) izbornim listama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar