Ana Brnabić i Zlatibor Lončar sa medicinskim radnicima Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

U radne odnose primljeno je danas 530 mladih lekara, kojima je premijerka Ana Brnabić zahvalila što su odlučili da ostanu u Srbiji čime su pokazali da "imaju poverenje u budućnost svoje države i da se naporan rad isplati".

„Jedan od tri stuba našeg zdravstvenog sistema je ulaganje u mlade kadrove. Takođe, izgradili smo najmoderniju infrastrukturu – bolnice. Povećali smo plate i sa tim će se nastaviti“, rekla je Brnabić na svečanosti u Palati Srbije, neposredno nakon predaje sanitetskih vozila predstavnicima zdravstvenih ustanova.

Kako je rekla, nekada su lekari morali da nose jakne na poslu jer nisu imali grejanje, dok su im plate bile „sramotno male“.

Ona je istakla da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar „imao hrabrosti da sanja da zdravstvo dovede u rang sa evropskim“ i da je mnogo uradio da se to i desi.

Kako je navela, na svakoj sednici vlade pričao je kako se brine za budućnost zdravstva jer su „ranije, čitavu deceniju, specijalizacije praktično bile obustavljene“.

„Izgubili smo zbog toga generacije mladih lekara specijalista. Bili smo pred ambisom za zdravstveni sistem jer su stariji lekari odlazili u penziju a mladih nije bilo. Uspeli smo da to izbegnemo i dodatno smo ojačali zdravstvo“, rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić: Vučić je nosilac svih izbornih lista SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar