Brnabić: Velikodušna pomoć Bahreina, jačaćemo odnose

Politika 20. jan. 202111:16
Podeli:
Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na aerodromu u Beogradu, gde je dočekala avion sa donacijom Kraljevine Bahrein, da je pomoć od 67,5 tona medicinske opreme izuzetno velikodušna donacija.

Brnabić je novinarima rekla da je tokom januara stiglo pet aviona iz Bahreina i navela da je u kontingentu koji je danas stigao avionom iz Bahreina i 20 respiratora.

Premijerka je rekla da će ova pomoć biti raspoređena prema potrebama kovid bolnica i ambulanti u Srbiji, odnosno potrebama zdravstvenog sistema.

„Ova pomoć je rezultat telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bahreinskog kralja 24. novembra prošle godine. Oni su razgovarali o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa, a kralj Al Kalif je tada ponudio pomoć Srbiji u borbi protiv pandemije“, rekla je Brnabić.

Zahvalila je kralju Bahreina Hamadu bin Isi Al Kalifu na donaciji i navela da je Bahrein veoma ugledna zemlja u arapskom i muslimanskom svetu.

Naglasila je da će Vlada Srbije predano raditi na unapređenju odnosa sa Bahreinom, te da je isporuka pomoći veliki korak ka tome.

Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

Premijerka je rekla da pomoć Bahreina Srbiji dovoljno govori o ugledu predsednika Vučića i Srbije u svetu i svemu onome dobrom što je Srbija radila od 2014. godine.

„Do sada nismo imali naročito bliske veze, ali zato je važan razgovor koji su imali predsednik Vičić i kralj Bahreina i trudićemo se da razvijamo što bolje odnose“, navela je ona.

Branbić je zahvalila i Er Srbiji na svemu što je učinila od početka epidemije na dopremanju medicinske opreme sa raznih strana.

„Sva ova pomoć i donacija ne bi tako brzo i efikasno stizala da nemamo kompaniju kao što je Er Srbija“, rekla je Brnabić.

U ime kralja Bahreina video porukom se prisutnima na aerodromu obratio predsedavajući Vrhovnog veća za omladinu i sport i savetnik za nacionalnu bezbednost, šeik Naser bin Hamad Al Kalif.

„Pozdravljamo njihovu hrabrost i posvećenost. Čast nam je da uručimo pomoć u medicinskoj opremi Beogradu i pomognemo našim prijateljima u kriznim vremenima kada se borimo sa ovom bolešću“, rekao je šeik Al Kalif.

Izrazio je uverenje da će donacija učvrstiti odnose dva naroda, kao i da se kroz međunarodnu saradnju može pružiti bolji odgovor na izazove kao što je pandemija kovid-19.

„Želimo da razvijamo saradnju i jačamo veze između naše dve zemlje. Srpskom narodu želim dobro zdravlje, napredak i prosperitet“, poručio je šeik Al Kalif.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar