Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić nazvala je opoziciju koja bojkotuje rad Skupštine Srbije lažovima i "najobičnijim kukavicama" jer izbegavaju da dođu na sednicu i čuju odgovore na, kako kaže, laži koje su iznosili u protekla dva meseca.

„Lako je imati monolog u holu Skupštine, na koji niko ne može da odgovori. Samo kukavica može da stoji u holu i ima monolog, a obaveza mu je, jer prima platu, da bude ovde (u sali). Još jednom su pokazali svoje kukavičko lice“, rekla je Brnabić na sednici parlamenta.

Ona je ocenila da je od Drugog svetskog rata naovamo, ovo najteža situacija i da je zato moralna i ljudska obaveza svih poslanika da prisustvuju sednici Skupštine.

„I onih koji su Skupštinu bojkotovali, ali nisu bojkotovali plate. To bi bilo ljudski poštenije prema žrtvama, njihovim porodicama, prema svim građanima. Oni su još jednom pokazali svoje lice, na najružniji mogući način“, konstatovala je Brnabić.

Ona je opoziciju optužila da dva meseca kritikuju to što Skupština ne zaseda, a oni sami znaju da bojkotuju njen rad, kao i da „šire laži po Tviteru, lažu za mnoge strašne stvari“.

Brnabić se izvinila građanima Srbije što je vlast, na početku pandemije, upozoravala na mogući strašni, „italijanski scenario“, objašnjavajući kako je to tad bilo potrebno da bi se shvatila opasnost od koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare