Ana Brnabić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, komentarišući incident u subotu, kada je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović udaljen sa sastanka sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović, rekla da sa njim ima dobru saradnju i da veruje da će ministarka i Bajatović naći načina da sarađuju. Navela je da su Vlada i javne institucije kolektiv kao i svaki drugi, da ima i nesporazuma, ali je uverena da će se sve rešiti.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović udaljen je u subotu sa sastanka sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović zbog, kako je navedeno u saopštenju njenog Ministarstva, nepoštovanja institucije Vlade Srbije“.

„Ja imam jako dobru saradnju sa gospodinom Bajatovićem, Srbijagas je za nas jedno od najvažnijih javnih preduzeća i verujem da će naći način da sarađuju zajedno. Taj incident je nešto što se desilo, opet da vam kažem – to su stvari koje se dešavaju, šta da radite – Vlada, javne institucije, državna uprava – to je kolektiv kao i bilo koji drugi, imate nesporazume. Rešiće se“, navela je predsednica Vlade upitana da to prokomentariše, a prenosi N1.

Ministarka Mihajlović ocenila je juče, u objavi na Instagramu, „da je puno problema“ u preduzeću Srbijagas.

„Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan – energetska stabilnost Srbije. I to važi za svako preduzeće – EPS, EMS, Resavicu i ostale“, stoji u objavi Mihajlović.

Foto: TANJUG / MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE / ZORAN PETROVIC

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Norbert Šinković izjavio je u Novom danu, govoreći o tom incidentu, da je u pitanju „pokazivanje mišića, ali bez nekog velikog rezultata“.

„Meni je glavno pitanje pre formiranja vlade bilo ko će sedeti na čelu Srbijagasa. Kad se vodila polemika da li su socijalisti unapređeni ili sklonjeni u stranu, mislim da činjenica da je Bajatović ostao na čelu Srbijagasa dovoljno govori o položaju SPS u celoj ovoj priči“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar