Foto: Mre

Potpredsednica Vlade i nova ministarka energetike Zorana Mihajlović obrazlažući jučerašnji sukob i izbacivanje sa sednice direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, kaže da u ovom preduzeću ima mnogo problema, a da nju zanimaju samo rad i rezultati.

Da podsetimo Mihajlović se juče sastala sa direktorima javnih preduzeća iz njenog resora, a sa sastanka je udaljila direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Foto: Mre

Zvanična verzija događaja je da ga je Mihajlović udaljila sa sastanka „zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije“.

„Gospodine Bajatoviću napustite sastanak“, rekla je ministarka direktoru Srbijagasa na šta je on odgovorio:

„Neću, nisam ništa loše uradio“, rekao je Bajatović, a zatim je Mihajlović uzvratila rečima:

„Zovite obezbeđenje, izbacite čoveka napolje“.

Objašnjavajući ovaj događaj, Mihajlović je na svom zvaničnom Instagram nalogu napisala:

„Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost mi je i patriotska obaveza da radim u interesu svoje države i naših građana. U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati.
Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i sl“, napisala je Mihajlović i dodala:

Foto: TANJUG / MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE / ZORAN PETROVIC / an

„Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan – energetska stabilnost RS. I to važi za svako preduzeće – EPS, EMS, Resavicu i ostale. #Energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke. Ovo je sektor sa puno potencijala, država treba da zarađuje na tome, a samim tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i građani“.

 

View this post on Instagram

 

Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost mi je i patriotska obaveza da radim u interesu svoje države i naših građana. U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i sl. Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan – energetska stabilnost ??. I to vazi za svako preduzeće – EPS, EMS, Resavicu i ostale. #Energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke. Ovo je sektor sa puno potencijala, država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i građani. Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada? Važno je da građani veruju u Vladu Srbije i u mene koja ću nastaviti da se borim za ovaj sektor i da ga učinim vodećim u #Srbija❤️??, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana. #zoranamihajlovic

A post shared by Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) on

Potpredsednica Vlade rekla je i da je svesna da se ovakav njen potez mnogima neće dopasti.

„Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada? Važno je da građani veruju u Vladu Srbije i u mene koja ću nastaviti da se borim za ovaj sektor i da ga učinim vodećim u Srbiji, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana“, zaključila je Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare