Goran Vesić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Nakon sednice Predsedništva SNS na kojoj je odlučeno da kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić, a njegova zamenica Vesna Vidović, premijerka Ana Brnabić se dotakla i Gorana Vesića. Ona je odgovarajući na pitanja novinara rekla da se "niko iz Srpske napredne stranke nije venčao za funkciju".

„Potpuno je u redu da ljudi rade neki posao, budu na funkciji i više ne rade taj posao. Možda će biti na nekoj drugoj funkciji, možda neće – to je potpuno prirodno“, kazala je Brnabić i zahvalila se što je neko primetio da je „makar neko od nas radio svaki dan u interesu građana“.

Kako je Nova ranije pisala, ono što je gotovo izvesno je da u timu Šapićevih najbližih saradnika neće biti Goran Vesić, koji je u prethodne četiri godine, iako na funkciji zamenika gradonačelnika, praktično vodio glavnu reč u gradskoj upravi.

Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Iako se verovalo da će članstvo u istoj stranci, umiriti sukob između zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i predsednika Opštine Novi Beograd, Aleksandra Šapića, to se nije dogodilo. Kratko zatišje u sukobu bivših perjanica Demokratske stranke, nastavljeno je od momenta kad je postalo jasno da Vesić neće biti na listi za beogradske izbore i da će njegov konukrent Šapić preuzeti vodeću ulogu u Beogradu ispred Srpske napredne stranke.

Od ulaska prvog čoveka Novog Beograda u redove najveće stranke u Srbiji, pozicija Gorana Vesića i njegova sudbina u gradskoj upravi konstatno se dovodila u pitanje. Da nisu zaboravili prošlost i šta su jedan o drugom ranije govorili, videlo se odmah po stupanju Šapića na dužnost potpredsednika SNS i njegove izjave da ne vidi Vesića u budućem timu za Beograd, što je podstaklo da zamenika gradonačelnika da ga opomene kako je zaboravio “na lepo ponašanje”. Ubrzo je usledilo zatišje, da bi se sukob ponovo obnovio nakon vesti da je Vučić odlučio da za Vesića zaista nema mesta u timu za Beograd i da će prvi na listi na prestoničkim izborima biti Aleksandar Šapić.

Podsetimo, potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić istakla je danas da je većina članova Predsedništva stranke odlučila da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić. Ona je dodala i da nisu svi bili za, ali da su naprednjaci jedina stranka koja dozvoljava različito mišljenje.

***

BONUS VIDEO: Goran Vesić obmanuo žitelje naselja Trešnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare