Brnabić o Telekomu, Telenoru i SBB: To je tržišna utakmica

Politika 04. feb. 202122:49
Podeli:
Foto:N1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da "sukob" Telekoma i Telenora sa kompanijom SBB "apsolutno nema veze sa slobodom medija" već da je u pitanju utakmica na tržištu telekomunikacija.

Ona je kazala da se kao predsednica vlade ne meša u tržišne utakmice, ali da ima problem s tim „kad jedna kompanija krene da usporava evropske integracije Srbije kako bi zadržala svoju tržišnu poziciju“.

Rekal je i da su joj iz kompanije Telenor Srbija u pismu naveli da su „ugroženi napadom konkurencije koja koristi svoje medije da ostvari ili zadrži poziciju na tržištu“, ali im nije odgovorila, već će Briselu i evropskim predstavnicima objasniti da se tu radi o tržišnoj utakmici.

Upitana za nastavak medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, premijerka je kazala da Vlada, kao izvršna vlast, ne učestvuje u tom procesu, ali da razmatra preporuke ODIR-a i OEBS-a i njihovu primenu.

„Sva sreća, pa kao predstavnik izvršne vlasti ne učestvujem u dijalogu, ali kao ponosni član Srpske napredne stranke mogu da kažem da je stranka pokazala fleksibilnost i ogromnu dozu tolerancije jer su svi koji su pozivali na dijalog, taj proces ubrzo napuštali. Očigledno je da delu opozicije dijalog nije u interesu jer im treba alibi da ne učestvuju na izborima“, ocenila je premijerka.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar