Ana Brnabić Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zadovoljna radom Vlade u prvih godinu dana i dodala da su dobri rezultati postignuti uprkos brojnim izazovima koji se odnose na pandemiju korona virusa, energetsku krizu i neprestane provokacije i napade na Srbe sa Kosova i Metohije.

„Uprkos ovim izazovima, a ova tri su bila najveća, ja sam zadovoljna rezultatima i mislim da i gradjani treba da budu. Sačuvali smo ekonomsku stabilnost, sačuvali radna mesta i čak povećali zaposlenost. Povećan je priliv stranih investicija, imamo rast plata i penzija, nastavili smo da radimo infrastrukturne projekte i započeli neke nove“, rekla je premijerka na konferenciji za novinare povodom godinu dana rada Vlade Srbije.

Ona je ocenila da su ekonomski rezultati bolji od očekivanih i da su to potvrdile sve relevantne strane institucije.

Brnabić je rekla da su težišne oblasti na kojima je radila Vlada oblast zdravstva, borbe protiv organizovanog kriminala i mafije, nastavak evropskih integracija i razvoj ekonomije.

„Imali smo brojne izazove i teškoće, pre svega zbog pandemije koja se nije zaustavila iako su to mnogi očekivali. Jedina, ali velika razlika je to što sada imamo vakcinaciju, ali su izazovi i dalje ogromni i rastu brojevi zaraženih i u Srbiji i u svetu. Praktično paralelno sa tim započela je i energetska kriza nevidjenih razmera, koja se nadogradjuje na sve ono što je uradila pandemija. Tako da je udarac na ekonomiju bio ogroman i veći nego što se očekivalo“, rekla je ona.

Premijerka je rekla da su veliki problem predstavljali i ogromna nestabilnost i stalne provokacije, odnosno napadi na Srbe sa Kosova i Metohije.

Bonus video: Čiju sliku držite na zidu? Ili sve o dodvoravanju predsedniku

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar