Ana Brnabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Nezgodno je posetiti zemlju koja je proterala vašeg ambasadora i označila ga personom non grata", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić odgovarajući na pitanje o pozivu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da poseti Crnu Goru.

Kako je objavio portal Nova.rs, poziv da dođe u zvaničnu posetu Crnoj Gori premijerka Srbije je dobila pre mesec dana i na njega do danas nije odgovorila. Pozadina svega je kako se može zaključiti iz odgovora, to što Crna Gora nije poništila odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Brnabić je navela da je na insistiraje predsednika države Aleksandra Vučića ukinuta odluka Vlade Srbije o proterivanju crnogosrkog ambasadora iz Srbije.

„ Mi smo na taj način pružili ruku Crnoj Gori sada očekujemo da se ruka pruži nama. Imamo u vidu njihov poziv i hvala im “, navela je kratko Brnabić u Skupštini Srbije.

Podsetimo, nakon pisanja Nova.rs da premijerka više od mesec dana ne odgovara na poziv premijera Crne Gore da dođe u zvaničnu posetu, predsednik Srbije je gostujući na TV Prva juče rekao da Brnabić ne može da ode Crnu Goru, jer, kako je naveo, nema ko da je dočeka.

Na takvu konstataciju Vučića danas je iz Crne Gore stigao odgovor crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

„Srpsku premijerku Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko da dočeka, ali je pitanje da li će ona naći vremena da dođe“, rekao je Krivokapić i poručio da Vlada neće odustati od pokušaja da normalizuje odnose sa Srbijom.

Krivokapić je agenciji MINA rekao da nije pitanje ko će dočekati premijerku Srbije.

“Nego da li će ona naći vremena da dođe i da pozdravi sve one koji bi je rado videli u Crnoj Gori, jer je ona predsednica Vlade bratske i susedne Srbije”, naveo je Krivokapić, a prenose Vijesti.

Prema njegovim riječima, građani Srbije i Crne Gore žele da se odnosi normalizuju.

“I našem narodu ne bi trebalo ispostavljati probleme u vidu tehničkih pitanja hoće li premijerku dočekati otpravnik poslova ili ambasador. I u tom formalnom smislu ima je ko dočekati”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je poziv je i dalje otvoren “za naše najbliže susede, sa kojima delimo ljubav i brigu za naše građane, bilo da žive u Srbiji ili Crnoj Gori”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar