Ana Brnabić Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija neće stati i da će zauvek tražiti pravu za decu ubijenu na Petrovačkoj cesti tokom akcije hrvatske vojske "Oluja", 1995. godine.

Brnabić je, nakon komentara hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da mu je priča o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu „postala nepodnošljivo gadljiva“, napisala na Tviteru da će „pravda biti zadovoljena, koliko god to njemu bilo gadno i na smetnji“.

„Milanoviću je spominjanje ubistva dece gadljivo, ali ubijanje nije. Čovek ozbiljno istančanog ukusa. Vidite, nama je ubijanje dece gadno i neoprostivo. Nećemo stati, tražićemo pravdu za tu decu zauvek. I pravda će biti zadovoljena, koliko god to vama bilo gadno i na smetnji“, napisala je premijerka.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je ranije danas da mu je priča predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu „postala nepodnošljivo gadljiva“ i da Srbija „nema moralnu auru“ da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

Agencija HINA prenela je da je Vučić povodom optužnice Srbije protiv pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva zbog ratnih zločina tokom operacije „Oluja“ 1995, rekao u Njujorku da Hrvatskoj „nisu bitna srpska deca jer njihovo ubistvo Hrvatskoj nije šteta, ali da Srbija traži da neko odgovara“.

***

BONUS VIDEO: Milvojević o ideji da Anu Brnabić uporedi sa teglom kiselih krastavaca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram