Letovanje u Hrvatskoj već danima je tema predstavnika Srpske napredne stranke, u prvom redu Vladimira Đukanovića i Miloša Vučevića, koji “ne razumeju Srbe koji letuju u komšijskoj državi”. Među onima koji imaju imovinu i koji su rado vreme provodili na hrvatskom primorju je i premijerka Ana Brnabić, koju ipak ima objašnjenje za svoj slučaj.

Šefica Vlade Srbije objasnila je da je nasledila imovinu u Hrvatskoj, te da je zbog toga letovala tamo.

“Ja imam u kuću u Hrvatskoj, na ostrvu Krku. Moj deda, otac mog oca je sa Krka, tako da imam svoju kuću tamo. Poslednji put sam tamo bila 2016. godine, od kad sam ušla u vladu, kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nisam išla u svoju kuću”, navela je ona.

Pročitajte još...

Brnabić kaže da “u ovom trenutku oseća” kako za nju, kao predsednicu Vlade, nije dobro da letuje u Hrvatskoj.

“Deo moje porodice je svakako išao i letovao tamo. To je moj lični, privatni osećaj i mislim da to ne moram da objašnjavam”, poručiča je Brnabić.

Podsetimo, prethodnog dana je poslanik vladajuće Srpske napredne stranke, Vladimir Đukanović, uputio je poruku svojim stranačkim kolegama, rekavši da mu se „ne javljaju ako letuju u Hrvatskoj“.

„Svako ko je član SNS, a plaća turističke aranžmane, vezove i tome slično u Hrvatskoj, nema potrebe da mi se javlja, niti sa mnom da se pozdravlja. Dakle, podvlačim, ko uplati tamo letovanje, ima vez za čamac, jahtu… Nema razloga takav sa mnom da razgovara. Nemam šta sa njim da pričam“, napisao je Đukanović.

Na pitanje da li to znači da neće razgovarati sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić, koja letuje u susednoj državi, Đukanović je pokušao da se ogradi, rekavši da može da razume one koji tamo imaju porodičnu kuću.

Srbe koji letuju u Hrvatskoj ne razume ni gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Ana Brnabić i Miloš Vučević Foto:EPA-EFE/Rafal Guz/TANJUG/ JAROSLAV PAP

„Neka letuju gde god hoće, baš me briga. Ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj, jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili preteravši Srbe. Jedino da gnjurite celi dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi“, rekao je Vučević.

Pogledajte kako je Ana Brnabić objasnila zbog čega letuje u Hrvatskoj:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (20)