Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija ulazi u izuzetno težak politički i ekonomski period i zato je važno "kako pravite vladu danas i ko će u njoj sedeti".

„Mora ozbiljno da razmisli predsednik Aleksandar Vučić, kako to on i čini analitički, da li ćemo menjati resore, da li će ići u tom smislu novi Zakon o ministarstvima, ko će vodiiti te resore,  kakav će sve to singal svim našim partnerima“, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Prema njenim rečima, treba videti kakva je u ovim okolnositi vlada potrebna, kakvi resori i ministri, „da li neke ukidamo ili neke dodajemo“.

Ona je navela da će prema Srbiji biti pritisaka, „veruje da će biti sve jači i da će naša situacija biti sve kompleksija i teža“ jer je situacija u međunarodnoj zajednici sve kopleksniji.

„U našem je interesu da što više blisko sarađu Evropska unija (EU) i Amerika i da ne postoje trgovinski ratovi između EU i Kine, Rusije, da situacija bude što mirnija i stabilnija jer to nama olakšava ekonomski razvoj“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je „glupost što se meri svaki dan kada će vlada biti formirana“, jer i sad radi tehnička vlada, ali da se „opozicija, da li zato što je lenja, ne bavi suštinom nego formom“.

„Možete da brzate u formiranju vlade a možete ovako kao što mi radimo, u interesu naroda“, rekla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare