Brnabić: Cilj Srbije je pristup Evropskoj uniji

Politika 04. feb. 202117:48
Podeli:
Ana Brnabić. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predmijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Кraljevine Holandije u Srbiji Hiles Beshor Pluhom i istakla da je prioritet rada Vlade sistemska reforma u oblasti vladavine prava koja će doprineti, ne samo bržem pristupanju Evropskoj uniji (EU), već i jačanju institucija i boljem standardu građana.
Brnabić je u razgovoru sa holandskim ambasadorom, koji završava svoj mandat u Srbiji, poručila da je strateški cilj Srbije pristupanje EU, koja je u potpunsti spremna za primenu nove metodologije EU u procesu pristupanja, navodi se u saopštenju.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, premijerka Brnabić je navela da je Holandija važan ekonomski partner i investitor i da je u interesu naših zemalja istovremeno osnaživanje političke saradnje i međudržavnog dijaloga.

Brnabić je ambasadoru Pluhu zahvalila na ličnom angažovanju i posvećenom radu na unapređenju odnosa dveju zemalja i poželela mnogo uspeha u budućem profesionalnom radu.

Holandski ambasador je, govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, čestitao Srbiji na uspehu postignutom u imunizaciji stanovništva koji će, prema njegovim rečima, dovesti do bržeg povratka normalizaciji života građana i privrednom oporavku zemlje.

Pluh je istakao da je Holadija posvećena saradnji i pružanju podrške Srbiji u domenu vladavine prava i daljem jačanju kapaciteta institucija u zemlji.

On je ocenio da su sprovedene reforme, naročito u oblasti ekonomije, doprinele osnaživanju srpske privrede i poboljšanju životnog standarda građana i izrazio očekivanje da će istrajavajući u reformama i u ovoj godini, Srbija postići značajniji napredak u otvaranju klastera i približavanja članstvu u Uniji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar