Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, napisala je na svom Tviter nalogu da je firmu "Asseco SEE", u kojoj je jedan od izvršnih direktora brat premijerke Ane Brnabić, angažovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za obavljanje poslova u vrednosti od 577 miliona dinara.

Naime, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, angažovalo je firmu „Asseco SEE“ za usluge vezane sa softverom i informacionim sistemima, a vrednost javne nabavke iznosi 577.500.000 dinara, bez PDV-a.

„I, evo ga! Još 577 miliona razloga zašto Anu briga što je fikus premijerka! Sve dok puni džepove bratove firme Asseco. Sad i preko Ministarstva za rad i zapošljavanje, dok radnike na najtežim poslovima tretiraju kao bube, a Srbija nam se prazni jer se za zapošljavanje uči nemački“, napisala je Tepić na Tviteru, uz fotografije dokumenata.

Nabavka sistema za zašitu i automatizaciju instrumenata socijalne zaštite, tako je pripala firmi brata predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, Igoru Brnabiću, a potpis na odluku o dodeli ugovora stavio je bivši ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Podsetimo, Marinika Tepić nedavno je iznela i da je Igor Brnabić preko kompanije „Asseco“ koju vodi već godinama, isisao iz Elektroprivrede Srbije 20 miliona evra. Kako je Nova.rs već pisala, za Igora Brnabića godinama unazad vezuju se brojne afere, u kojima je, kako su mediji navodili, po slovu zakona, ali potpomognut porodičnim vezama , na račun budžeta Republike Srbije ostvario enormnu korist, merenu desetinama milionskih ugovora.

Inače, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, nakon što je Marinika Tepić ukazala na to da je kompanija „Aseko“ dobila projekat od Vladine Kancelarije za IT upravu u visini od 180 miliona dinara, izjavila da su svi navodi o poslovanju kompanije „Asseco“, gde je direktor njen brat Igor, napad na stranog investitora u Srbiji.

„Ovde se Marinika Tepić ponovo mentalno detonirala i, kao i uvek, to će koštati građane Srbije zato što je ona time posredno napala mene i mog brata, ali je ona neposredno napala poljsku kompaniju, kompaniju iz zemlje koja je članica EU, dakle evropsku kompaniju je ona neposredno napala“, izjavila je Brnabić tokom gostovanja na TV Pink.

Dodala je da je njen brat „samo jedan od zaposlenih u toj kompaniji“.

„Ta kompanija je strani investitor u Srbiji. Mi ćemo morati od sada pa nadalje da objašnjavamo stranim investitorima da oni nisu legitimne mete napada političkih neistomišljenika“, izjavila je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare