Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Nakon što je Saša Paunović demantovao njegove navode da je podržao vlast naprednjaka u Paraćinu, demokrata Balša Božović za portal Nova.rs kaže da bivši gradonačelnik ovog grada opet govori neistinu i poziva ga da istraži koji su odbornici iz njegove odborničke grupe glasali za vladajuću koaliciju.

Da podsetimo, Božović je na Tviteru napisao da su vlast SNS u Paraćinu podržali i odbornici Saše Paunovića, jer je vladajuća koalicija evidentno dobila tri glasa opozicije na tajnom glasanju.

Paunović je u razgovoru za Nova. rs ove navode demantovao, istakavši da bi u slučaju da je odbornička grupa „Saša Paunović“ podržala vlast, vladajuća koalicija imala 50, umesto 39 glasova koliko je na kraju dobila.

On, međutim, nije sporio da je troje opozicionih odbornika podržalo SNS, ali da to mogu biti i članovi takođe opozicione grupe „Svi za Paraćin“.

Foto: Screenshot N1

„Ja ne znam ko je to, niti mogu da znam, jer je glasanje tajno. Moguće da je neko sa naše liste, a moguće i da su to odbornici „Svi za Paraćin“. Ja ne mogu nikako da uđem u glave odbornika i saznam kako je ko glasao. Ali mogu da znam da se naša odbornička grupa složila da budemo u opoziciji i tako će i ostati“, rekao je Paunović za Nova. rs.

Rasprava se na ovome nije završila, pa Božović kaže da je upravo ovim rečima Paunović priznao da je bilo muljanja na glasanju.

„Paunović prvo mora da objasni koja su to tri odbornika iz opozicije glasala za SNS. Nije tačno da su svi odbornici grupe „Svi za Paraćin“ bili na glasanju, pouzdano znam da jedan od lidera ove grupe nije bio tu. Reč je o bivšem predsedniku Skupštine opštine Paraćin, u kojeg mogu da imam poverenje, jer za razliku od Paunovića nije govorio kako su izborni uslovi fer i korektni i da nije zapazio nepravilnosti“, kaže Božović i dodaje:

„Pozivam Paunovića da istraži ko su ta tri odbornika i da li su to njegovi ljudi, jer javnost ima pravo da zna da li je on iskrena ili lažna opozicija naprednjačkoj vlasti“, zaključuje Božović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar