Balša Božović, Saša Paunović kombo
Foto: TANJUG / RADE PRELIC , Medija centar Beograd

Demokrata Balša Božović optužio je nekadašnjeg stranačkog kolegu i bivšeg gradonačelnika Paraćina Sašu Paunovića da je podržao vlast SNS u tom gradu. Reagujući na ove navode, Paunović kaže da Božović govori neistinu, te da njegova odbornička grupa ostaje opozicija vlasti.

Ovo nije prvi sukob pomenutih političara, a najnoviju epizodu pokrenuo je Božović:

„Imam važnu info za vas. Vlast SNSa u Paraćinu su podržali i odbornici Saše Paunovića. Lutovčev zamenik i bojkotaš koji je izašao na izbore. Sada par hiljada ljudi iz DSa naziva „pučistima“ i „vučićevcima“. Pa šta reći, a ne zaplakati“, napisao je Božović na Tviteru, a zatim dodao:

„Svi odbornici ušli u vlast sa SNS osim odbornika Saše Paunovića i odbornika jedne druge liste „Svi za Paraćin“. Kad ono SNS dobije TRI glasa više nego sto im broji koalicija, a odbornici liste „Svi za Paraćin“ NISU TADA BILI U SALI. Jao Saša, Saša, vragolane stari“.

Ovim rečima Božović je zapravo optužio Paunovića i bar jedan deo njegovih odbornika da su na tajnom glasanju podržali vlast naprednjaka u Paraćinu.

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Paunović, sa druge strane, tvrdi da ovo nije tačno.

„Odbornička grupa „Saša Paunović“ ima 14 odbornika, grupa „Svi za Paraćin“ koji su takođe u opoziciji imaju pet odbornika, a vladajuća koalicija koju čine SNS, SPS i grupa građana „Zdrava priča“ imaju 36 odbornika. Mi smo se dogovorili da ćemo biti opozicija i pri tome ostajemo, jer da smo zaista podržali vlast oni bi na tom glasanju imali 50 glasova, a nisu imali“, kaže Paunović za Nova.rs.

Tvrdi da je neistinita i Božovićeva tvrdnja da odbornici sa liste „Svi za Paraćin“ nisu bili u sali za vreme glasanja.

„Bili su svi odbornici tu, postoji spisak na koji su upisani kad su ulazili u salu i to se lako proveri“, navodi Paunović.

Bivši gradonačelnik Paraćina, međutim, ne spori mogućnost da je troje odbornika iz dve opozicione odborničke grupe samoinicijativno glasalo za vladajuću koaliciju.

„Ja ne znam ko je to, niti mogu da znam, jer je glasanje tajno. Moguće da je neko sa naše liste, a moguće i da su to odbornici „Svi za Paraćin“. Ja ne mogu nikako da uđem u glave odbornika i saznam kako je ko glasao. Ali mogu da znam da se naša odbornička grupa složila da budemo u opoziciji i tako će i ostati“, zaključuje Paunović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare