Igor Božić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Programski direktor N1 Igor Božić izjavio je da je primetno da predsednik Aleksandar Vučić više ne krije da je on taj koji utiče na rad institucija o dodeli frekvencija.

„Šta je sporno njemu što je jedna kompanija učestvovala na konkursu za petu nacionalnu frekvenciju? Već ima četiri koje u potpunosti kontroliše. Verovatno je problem jer petu ne bi mogao da usmerava, naručuje pitanja, diktira vesti dana“, rekao je Božić za Danas, komentarišući Vučićevu izjavu kako je cilj protesta „da Dragan Šolak dobije frekvenciju“.

Prema njegovim rečima, Vučić zato pokazuje izvesnu dozu frustracije i povezuje građanske proteste sa TV frekvencijom.

„Zašto mu smetaju profesionalni novinari koji ne žele da slušaju njegov diktat? Apsolutna medijska kontrola je osnovna poluga njegove vlasti i sve će učiniti da spreči da se na medijskoj sceni vidi pluralizam i čuje kritika“, poručuje Božić.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, direktor vesti TV Nova S Slobodan Georgiev izjavio je, reagujući na Vučićevu izjavu, da je reč o još jednoj neistini koju je predsednik izrekao.

„Odavno je REM trebalo da odluči po tom konkursu, još početkom ove godine, oni naravno nisu doneli odluku a danas smo čuli još jednu neistinu koju je Vučić izrekao – da su zahtevi protesta frekvencija Novoj, što nije tačno, to je neistina“, izjavio je juče Georgiev za N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar