Dušica Sremčević i Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem gostovanju na TV Pink govorio je, između ostalog, o Dušici Sremčević, žrtvi nasilja koja je juče govorila na protestu "Srbija protiv nasilja". Vučić je rekao da ne zna gde se to dogodilo, ali da "mediji i političari, mrtvi ‘ladni, insistiraju na tome i pokušavaju to da zloupotrebe".

„Ne znam da li je bilo u Beogradu, Kraljevu, Leskovcu. Pustili su damu koja je izašla i rekla…Nju je valjda suprug tukao. Uhapšen je. Izdržao je kaznu. Izašao iz zatvora. Logično je da izađete iz zatvora i kada ubijete nekog a ne kada izdržite kaznu za lakša krivična dela“, rekao je i dodao:

„Kaže – Vučiću, Brnabić – vi ste krivi ako mi se nešto desi. Možete da razumete tu ženu. Ali ne možete da mediji i političari, mrtvi ‘ladni, insistiraju na tome i pokušavaju to da zloupotrebe. Kriv sam jer se neko udao, bio izložen nasilju, država reagovala, uhapsila, osudila, taj izdržao kaznu – kriv sam što bi taj neko u budućnosti mogao da izvrši napad. Postavljate pitanje – da li postoji stvar u zemlji za koju nisam kriv?“, rekao jue.

„Želim da ostanem živa dok mi deca ne odrastu“

Predsednik Vučić, međutim, nije rekao neke činjenice koje je Dušica iznela za Nova.rs, ali i na samom protestu juče.

Kako je rekla za naš portal, za nasilje njen suprug je „nagrađen“ sa tri meseca zatvora, nakon čega je bio još mesec dana u kućnom zatvoru.

„Ja? Pa nisam dobro, ne znam šta će biti sa tim čovekom dalje, zasad imam informaciju da je u pritvoru mesec dana, ali za dalje će se videti. Sada je, naravno, još više iznerviran i šta će iz svega ovoga proizaći je misterija“, napoimnje Dušica.

Pročitajte još:

Dodala je da smo želi da ostane živa.

„Želim samo da ostanem živa bar dok deca ne odrastu i postanu svoji ljudi. Mnogi su me savetovali da napustim zemlju, što nije isključeno, ali onda zastanem i zapitam se, zašto bih ja morala da bežim, šta sam ja kome loše uradila?“, rekla je.

Opširnije o Dušicinoj ispovesti pročitajte u posebnom tekstu. 

„Ja sam ovde jer branim svoj život“

Na jučerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ Dušica je rekla da se obratila javnosti na taj način jer nije imala drugi – niko je nije čuo.

Pročitajte još:

„Ja sam ovde jer branim svoj život, drugi način nisam imala. Niko me nije čuo, morala sam da apelujem na društvenim mrežama da bi me ljudi čuli i moju priču podelili. Želim da zahvalim svima koji su u velikom broju moju priču i apel tim putem podelili, uputili me na novinare koji su priču proširili medijski i da nije bilo njih ja sam uverena da bih bila samo broj. Mi žene u Srbiji se samo numerišemo, četvrta žrtva nasilja, deseta žrtva nasilja, dvadeset i peta.. Nažalost, moj broj je zauzela Gordana iz Boleča, to je trebao moj broj da bude“, rekla je Dušica juče na protestu. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare