Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i finansije Borislav Borović poručio je danas da teške zloupotrebe u Elektroprivredi Srbije traju godinama, a ministarka energetike Zorana Mihajlović građane sada plaši povećanjem cena struje i "zahteva žrtve kao odgovoran čin prema državi".

„Ministarka nas izveštava da se u EPS nije ulagalo godinama, pa smo zbog toga došli u situaciju da struju uvozimo umesto da je izvozimo po astronomskim cenama. To sve govori ministarka energetike u dva mandata, potpredsednica vlade u više mandata i član najužeg rukovodstva SNS od osnivanja“, navodi se u pisanoj izjavi Borovića.

Borović je predočio da građani u Srbiji plaćaju ono što se nigde u svetu ne plaća, pa je račun za struju za kuću na selu u vreme kada u noj niko nije boravio iznosi 869,6 dinara.

Prava otimačina je na akcizu na struju koja je uvedena 2015. godine i koja je na računu bez obzira što je utrošak električne energije nula. Akciza i pripadajući PDV ni na šta, dodao je on, saopštila je Narodna stranka.

Čak i za očitavanje utroška električne energije, angažovane su eksterne agencije, umesto da to radi prekobrojna armija administrativaca zaposlenih u EPS koji bukvalno ne rade ništa, zaključio je Borović.

BONUS VIDEO: Da li je Zorana Mihajlović kriva zbog situacije u EPS?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar