Borislav Borovic
Borislav Borović Foto:N1

Nezapamćen javašluk, nestručnost i korupcija u vođenju energetskog sektora Srbije poslednjih 10 godina trajno će ugroziti energetsku stabilnost zemlje, ocenio je danas predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i finansije Borislav Borović.

On je, kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, istakao da „posledica delovanja te antistruke koja odlučuje u energetici danas je ispadanje iz rada blokova Termoelektrane ‘Nikola Tesla’ u Obrenovcu, i to svih šest u TENT-A i jednog u TENT-B“.

To se nije dogodilo ni za vreme bombardovanja Srbije, niti tokom velikih poplava u Obrenovcu i Srbiji, ocenio je Borović.

„Niti ima dovoljno uglja koji se isporučuje, niti je kvalitet uglja približno zadovoljavajućeg kvaliteta, jer je više blato nego ugalj potreban za rad TENT“, rekao je on.

Potpuni javašluk u EPS i Kolubari poslednjih godina sinoć je logično uzeo danak, pa je izbio kvar i na hidraulici bagera koji kopaju ugalj na kopovima Kolubare, ukazao je Borović.

„Problem se pokušava rešiti hitnim snabdevanjem alternativnim mazutom, ali to tehnološki nije poželjno i optimalno, budući da mazut ne može da pruži dovoljnu snagu za rad TENT, istakao je on i upozorio da će „ogromnu štetu trpeti privreda Srbije na koju će prevaliti plaćanje skupe električne energije iz izvoza koji je direktna posledica odsustva bilo kakvog smislenog planiranja i uvažavanja struke u radu Ministarstva energetike i EPS“.

Borović je oenio „ništa bolje neće proći ni građani“, podsetivši da je kompletna opština Obrenovac ostala bez daljinskog grejanja.

BONUS VIDEO: Linija za ugalj u TENT Obrenovac 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar