Foto: Printscreen

Član Veća Opštine Zemun i funkcioner SNS Vladimir Kostić pre devet meseci uputio je pretnje i niz uvreda jednoj službenici u toj opštini ( čije je ime i prezime poznato redakciji Nova.rs), a ceo incident bio je na ivici fizičkog napada. Uprkos brojnim svedocima i pismu koji je napadnuta službenica, u pokušaju da istera pravdu, uputila i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, on do danas nije kažnjen. Iako je u trenutku napada u toj prostoriji bilo više svedoka, oni nisu želeli da potvrde njenu priču, ali je jedan od njih, na dan kad je otišao u penziju, objavio snimak tog incidenta.

U februaru ove godine službenica Opštine Zemun, koja je rukovodilac jednog odeljenja u toj opštini, pretprela je verbalno nasilje, a malo je nedostajalo da ono preraste u fizičko. O tome svedoči i snimak, koji je prvo podeljen na društvenim mrežama, da bi potom stigao i do naše redakcije.

Kako je napadnuta službenica navela u pismu predsedniku Vučiću, ona je tog dana u prostorije Opštinskog veća otišla da bi obavila svoj radni zadatak i pomogla predsedniku Saveta za zapošljavanje oko predsedavanja sednicom na kome su članovi Saveta trebalo da iznesu mišljenje o planu zapošljavanja 2020. godine.

Međutim, kako je navela, iz njoj nepoznatih i neobjašnjivih razloga krajnje uvredljivim tonom obratio joj se Vladimir Kostić, nagnuvši se preko stola za kojim je sedela, unoseći joj se u lice, rečima:

„Proći će izbori, a onda ću ti je*ati majku, bolidu jedan, psihopato… Tebe samo retard od predsednika (Dejan Matić) drži. Videćeš ti šta ću ti uraditi“.

Napad se tu nije završio. Kostić je naočigled prisutnih  nastavio sa urlanjem.

„Izađi napolje. Izađi napolje idiote jedan. Idiotski. U pi*ku materinu. Je*em ti mate, da ti je*bem mate. Izađi napolje iz moje kancelarije. Bolesnice jedna. Marš napolje“, čuje se na snimku.

Kostić je vikao u kancelariji, a potom kompletan materijal koji je pripremljen za sednicu bacio kroz prozor. Kako je službenica napisala u pismu Vučiću, taj funkcioner naprednjaka je od obezbeđenja tražio da je izbaci, ali mu je čovek iz obezbeđenja rekao da za njega tu nema posla.

Prisutni u kancelariji su od njega tražili da se smiri, a on je, kako je navela ona, udarao o stolove, bacao stvari, psovao, vređao.

Njene kolege su je zamolile da izađe napolje.

„Izađi zbog mene“, rekao joj je jedan od njih, na šta je ona upitala šta je uradila.

Potom je Kostić nastavio da viče:

„To što tebe onaj kreten drži. Jesi bolesna u glavu?! Onaj gore. Marš napolje“.

Kako je portalu Nova.rs rekao čovek koji je podelio snimak na društvenim mrežama, niko od njenih prisutnih kolega o tome nije želeo da svedoči.

„Advokat joj je rekao da bez bar jednog svedoka ništa ne može da učini. Tadašnji predsednik Opštine Dejan Matić bio je upoznat sa incidentom, ali ni on ništa nije učinio. Pošto je baš u tom periodu Vučić govorio o nasilju nad ženama, ona mu je uputila pismo, a odgovor je dobila od Nikole Selakovića, koji je tada bio generalni sekretar“, kaže naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

U odgovoru Selakovića, u koji je portal Nova.rs ima uvid, piše da su „nadležnosti predsednika Republike utvrđena Ustavom“, te da prema Ustavu predsednik Republike nama nadležnosti da postupa po njenoj molbi.

„I pored navedenih činjenica, a u želji da pomognemo, obaveštavamo vas da smo vaš dopis preosledili Gradskoj opštini Zemun, predsedniku Opštine Dejanu Matić, sa molbom da sagleda navode, kao i da o tome budete obavešteni pisnaim putem u zakonskom roku“, piše u odgovoru službenici Opštine Zemun.

Do danas povodom tog incidenta ništa nije preduzeto.

Novinari našeg portala pokušali su da dođu do Dejana Matića, tadašnjeg predsednika Opštine Zemun, koji je nedavno imenovan za direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, ali nam je njegova sekretarica rekla da je na sastanku u Vladi. Sekretarici smo preneli da se radi o incidentu koji se ranije dogodio u Opštini Zemun i ostavili kontakt telefon, ali nas Matić nije pozvao.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Vladimirom Kostićem, ali se on prvo nije javljao na fiksni telefon u njegovoj kancelariji. Potom se javio njegov kolega, kome smo preneli o čemu se radi i ostavili broj telefona, ali nas Kostić nije kontaktirao.

Pozvali smo i novog predsednika Opštine Zemun Gavrila Kovačevića. Njegovoj saradnici smo preneli o čemu se radi, ali nam je on, preko nje, poručio da on u tom periodu nije bio predsednik Opštine i da nema komentar, iako je Kostić i dalje član Opštinskog veća.

Raniji incident

Ovom incidentu, kako je navela službenica u pismu Vučiću, prethodio je još jedan, iz avgusta prošle godine, kada su službenici dobili zadatak da pozivaju građane, vlasnike Zemunske kartice, na osnovu koje su imali razne privilegije i besplatne programe.

„Nakon dve nedlje intenzivnog zvanja, pozvao me u Veće Vladimir Kostić i prvi put izvršio verbalni napad, rekavši mi povišenim tonom da neće da toleriše da mu ljudi dolaze i pitaju ga za sve i svašta… Vladimir Kostić nije želeo da sluša moje objašnjenje, krenuo je u napadu, pokazujući navodnu moć koju je umislio da poseduje. U nastavku izliva besa, naveo je da on narodu ne zna da objasni, da smatra da mi ne umemo da komuniciramo i da sledeći put jedino može reći da smo retardirani“, navela je službenica u Opštini Zemun u pismu Vučiću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare