Predsednik Evrolige i legendarni košarkaš Dejan Bodiroga govorio je, gostujući na Dnevniku TV Nova S, o navodima da učestvuje u osnivanju političkih pokreta u Srbiji.

Pre nego što je ozvanično da će legendarni kapiten reprezentacije Jugoslavije postati novi predsednik Evrolige, u javnosti se spekulisalo o tome da li Dejan Bodiroga učestvuje u osnivanju političkih pokreta u Srbiji,, koga podržava i da li je i sam spreman da uđe u političku arenu.

Pročitajte još...

Legendarni košarkaš bio je prilično jasan:

“Ja sam uvek išao od politike, a politika je uvek išla ka meni. Nikad me nisu interesovale političke funkcije, niti sam pokazivao aspiracije prema njima. S druge strane, mislim da sa svojim prijateljima i iskustvom, treba da se angažujemo da Srbija bude bolje društvo i da naša deca mogu da ostanu ovde. Mi moramo da radimo na tome da oni žele da ostanu ovde. U tom smislu ću se angažovati”, rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše navode da učestvuje u osnivanju određenih pokreta, da on i vladika Grigorije ulaze u politiku, te da se Zdravko Ponoš savetuje sa njim, Bodiroga je rekao da ništa od navedenog nije nikada rekao i ponovio da politika ide ka njemu, a ne on ka njoj.

“Košarka i sport su uvek nastojali da budu iznad politike. Mi smo uvek težili da radimo na ujedinjenju, na spajanju i rešavanju problema”, rekao je Bodiroga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar