Legendarni košarkaš je najavio da će učiniti sve da se popravi relacija između Evrolige i FIBA i da svi igrači budu u reprezentacijama, dok je za suspenziju ruskih klubova rekao da je to odluka izvan moći košarke.

Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga bio je gost u Dnevniku televizije Nova S, gde je govorio o neuspehu Srbije na Evrobasketu, ali i o novoj funkciji koju je nedavno dobio.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne mislim da je fijasko. Rezultatski neuspeh jeste, ali gledam pozitivne stvari. Odigrali smo jako važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dobili smo Grčku i Tursku, u grupnoj fazi smo bili dominantni… Čak smo i protiv Italije 25 minuta kontrolisali utakmice, ali desila se blokada koja nas je odvela u poraz. Tih 15 minuta, ne možemo na osnovu njih da kažemo da je sve bilo loše“, rekao je Bodiroga u Dnevniku Nova S.

Dodao je i da je košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović nedostajao timu.

„Igrači su se ponašali fantastično, dobili smo Jokića, dobili neke nove igrače, a nedostajao nam je Bogdanović, on je jedan od lidera tima i sa njim bi bilo drugačije. Na klupi je veliki trener koji je doneo poslednja dva zlata reprezentaciji… Očekivali smo i nadali se više, a ono što mi se ne sviđa jeste što je naša košarka uvek rešavala stvari u kući, sada se to nije desilo.“

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bodiroga je nedavno izabran za predsednika Evrolige, a na tom mestu je zamenio Đorđija Bartomeua.

„Biću na relaciji Barselona-Beograd, tako da ću provoditi dosta vremena i u Barseloni. Đordi Bertomeu je bio na čelu 22 godine, urađeno je dosta dobrih stvari, ali sada je potrebno vratiti jedinstvo klubova, to je neophodno za dalje razvoj EL. I kao igrač sam doprineo razvoju evropske košarke, ali mislim da su neke druge stvari uticale da me klubovi izaberu za predsednika. Ja verujem u timski rad, tu je i izvršni direktor Maršal Glikman. Želimo da dignemo ligu na viši nivo. Mnogo će zavisiti od budućeg formata takmičenja, zainteresovano je dosta novih investitora da ulažu u Evroligu, da otvorimo nova tržišta, ali potreban je i balans. Do kraja ove sezone napravićemo plan i projekat kako bi to trebalo u budućnosti da izgleda.“

Prokomentarisao je i to što će Srbija imati dva predstavnika u Evroligi ove sezone.

„Zasad Evroliga garantuje jedno mesto šampionu ABA lige. Sticajem okolnosti, zbog svega što se desilo sa ruskim klubovima, Partizan je dobio vajld kard. Ovaj region je dao mnogo evropskoj košarci – ABA je imala tri predstavnika, svedeno je na dva, pa na jedan. Treba naći balans, da se ne gledaju jedino tržišta, već da se nađe ravnoteža koja će zadovoljiti sve. Sigurno ćemo voditi računa o ovom značajnom regionu“, zaključio je Bodiroga u Dnevniku Nova S.

BONUS VIDEO Avramović o povredi, Panteru kao kapitenu i ciljevima Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar