Foto: Printscreen/TvPink

Priča o poklonjenom penkalu koje je predsednik Srbije dobio na poklon u Beloj kući od predsednika Trampa, dobila je novi obrt i to na društvenim mrežama, gde se pojavila slika koja je izazvala pravi mali rat, uz međusobna blokiranja između botova SNS-a i simpatizera opozicije.

Naime, na jednom Tviter profilu osvanuo je printskrin da penkalo koje je Tramp poklonio Vučiću, kako je predsednik Srbije izjavio, može da se kupi sa gravurom 45. američkog predsednika – za 29 dolara.

Ova vest izazvala je žustru polemiku na Tviteru o tome – da li je penkalo koje je predsednik Srbije dobio, zapravo i nije poklon Trampa, nego da je kupljeno za 29 dolara.

Pojedine pristalice SNS i Aleksandra Vučića, na pomenuti tvit reagovali su rečima:

„Radi se o simboličnom poklonu od veoma moćnog državnika i ne vidim šta ti je smešno“, „Smešno je to što je Vučić postigao sporazum u našu korist, isključio tačku 10, dobio na poklon ključeve od Bele kuće i olovku, jadan si stvarno“…

Dok su ostali su se ostali tviteraši pitali „ima li ključeva u ponudi“, s obzirom na to da je Vučić izjavio „da mu je Tramp da o ključeve od Bele kuće, da može da uđe kad god želi“. Neki su napisali i „da je Tramp cicija“:

„Baš je cicija ovaj Tramp, mogao je da mu pokloni i onaj magareći sto gde ga je posadio ili da mu proda za 50 dolara“.

Podsetimo, Vučić i Hoti potpisali su večeras u Beloj kući Bilateralni ekonomski sporazum, kako ga je Vučić nazvao. Ima 16 tačaka, i iz njega je izbačena sporna tačka 10. zbog koje je u četvrtak nastala pometnja u Vašingtonu.

Sporazum se razlikuje od onog koji je potpisao kosovski premijer Avdulah Hoti samo u poslednjoj tački koja se odnosi na Izrael.

U kosovskoj verziji poslednja tačka glasi: Kosovo [Priština] i Izrael se slažu da se međusobno priznaju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare