Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO RS/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je na poklon od predsednika Trampa dobio ključeve Bele kuće, kako bi uvek mogao da dođe. Danas je i kosovska delegacija objavila da je dobila ključ, kao poklon nakon potpisivanja sporazuma. Na društvenim mrežama, šefica kabineta premijera Avdulaha Hotija objavila je fotografiju na kojoj drži ključ na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu. S druge strane, za razliku od Aleksandra Vučića, Hoti se ovim poklonom nije pohvalio.

Duši je na svom Fejsbuk profilu napisala objavu u kojoj je kratko navela da je dobila ključ Bele kuće i da je on poklon predsednika Trampa.

Key of White House#PresidentTRUMPpresent

Posted by Ardita Dushi on Петак, 04. септембар 2020.

Korisnici društvenih mreža tako su komentarisali da Vučićevo hvaljenje oko ključa „ne pije vodu“, s obzirom na to da je Donald Tramp ključ od Bele kuće poklonio i delegaciji iz Prištine.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio juče da je od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa dobio nekoliko poklona, među kojima su ključevi od Bele kuće, te da mu je predsednik Amerike rekao „da uvek može da dođe“.

“Ovo je olovka koju sam dobio od Donalda Trampa. Samo se on potpisuje sa njom, kao što mi je napisao na papiriću poruku. Dobio sam i ključeve od Bele kuće. Tramp mi je rekao – ‘ovo ti je da uvek možeš da uđeš u Belu kuću’”, naveo je Vučić, dodajući da će poklone dati svojoj deci, dok će sporazum biti pohranjen u arhivi.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare