Aleksandar Vucic i Ivo Josipovic
Aleksandar Vučić i Ivo Josipović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/Aleksandra Petrović/Nova.rs

Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović govorio je za Nova.rs o trenutnom režimu u Srbiji, konkretno o SNS i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Na naše pitanje da li prati trenutnu političku situaciju u Srbiji, te kako ocenjuje vladavinu SNS, Josipović kaže da narod svake države bira vlast kakvu želi.

„Narod svake države bira vlast koju i kakvu želi. Poštujem izbor građanki i građana Srbije i kada je riječ o izboru sadašnje vladajuće ekipe na čelu s predsednikom Vučićem. Sigurno vas neću iznenaditi ako kažem da mnoge aspekte politike predsednika Vučića ne odobravam“, istakao je on i dodao:

„Politički, mi se vrlo razlikujemo. Pitanje ocene kvaliteta demokratije, ljudskih prava ili uspeha ekonomije u Srbiji, ponavljam, stvar je Srbije i ocenu ostavljam njenim građankama i građanima. Ono na što se želim referirati je pitanje odnosa Srbije i Hrvatske“, rekao je Josipović.

Bivši predsednik Hrvatske podvukao je da je stagnacija mogla da bude izbegnuta kad bi predsednik Vučić imao više interesa za pomirenje i saradnju.

Ceo intervju za Ivom Josipovićem možete pročitati na Nova.rs.

Bonus video: Milanović brani Dodika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare