Boris Tadić i Ivo Josipović Foto: Ivan Dinić/Nova S, Boris Scitar/PIXSELL

Nekadašnji predsednik Hrvatske Ivo Josipović govorio je za Nova.rs o svom mandatu na čelu ove zemlje, ali i ličnim kontaktima sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Za njega je rekao da je pravi evropejac, te da su se mnoga otvorena pitanja ili rešila, ili je počelo njihovo rešavanje.

U interjuu za Nova.rs, Josipović se osvrnuo na „zlatni period“ odnosa Srbije i Hrvatske, kada su predsednici bili on i Boris Tadić. Na naše pitanje kako pamti bivšeg predsednika Srbije, Josipović je bio konkretan:

„Predsednik Tadić bio je pravi Evropejac. Iako je njegov mandat bio još prilično opterećen prošlim ratovima, imao je viziju pomirenja i zajedničke evropske budućnosti. Mnoga otvorena pitanja Hrvatske i Srbije su se rešila ili počela rešavati“, rekao je i dodao:

„Najvažnije, među ljudima se javio optimizam da države mogu dobro da nam sarađuju i biti partneri. Istina, nisu sva otvorena pitanja bila rešena, i danas je dosta važnih pitanja otvoreno. Ali, bio se javio optimizam“, odgovorio je Josipović.

O sukobu Ukrajine i Rusije, ulasku Srbije u EU, stanju u regionu i drugim temama čitajte u intervjuu Josipovića ekskluzivno za Nova.rs.

Bonus video: Zoran Milanović – Dodik je poslednji problem BiH

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram