Foto: Printscreen Nemanja Šarović/Video

Lider pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović rekao je danas na konferenciji za novinare da je planirao da objavi kandidaturu za predstojeće gradske izbore u Beogradu, ali da je zbog pravila o prikupljanju i overi potpisa, kao i opstrukcije Srpske napredne stranke (SNS), odustao od kandidature.

On je novinarima ispričao da je uredno otišao u opštinu gde je najavio da planira da se kandiduje za izbore u Beogradu, kao i da će mu trebati notar radi overe potpisa.

„Međutim, posle nekog vremena me zvao jedan poznanik iz SNS i rekao mi da postoje dva spisaka. Na jednom su oni koji smeju da overavaju potpise, a na drugom oni koji ne smeju. Ja sam na onom koji ne smeju“, rekao je Šarović.

Dodao je da nije pridao neki veći značaj tom pozivu, ali da, kada su ga sutradan pozvali iz opštine i rekli da imaju malo ljudi i da imaju dva dana kada su notari slobodni i kada bi mogao da overi potpise, pa da izabere jedan od ta dva, znao je da je reč o opstrukciji.

Pročitajte još

„Sakupiti 3.000 potpisa, koliko je neophodno za kandidaturu na lokalnom nivou, u roku iod dva dana je, za male stranke, pokrete i udruženja, nemoguće“, naglasio je Šarović.

On je naglasio da to što je tako nešto „pošlo za rukom pokretima Dveri i Zavetnici predstavlja jasan znak da im je kutije sa potpisima poslala Srpska napredna stranka“.

„Oni, kada organizuju protest, pojavi im se 200 ljudi, a više od 10.000 potpisa, kao sakupe za jedan dan. To je nemoguće i pokazuje da oni nisu nikakva opozicija“, istakao je Šarović.

On je dodao i da je akcija prikupljanja potpisa preko društvenih mreža „takođe smejurija“ i pokušaj zataškavanja istine, a to je da jednom broju opozicionih stranaka naprednjaci obezbeđuju potpise.

Pročitajte još

„Pošto Pokret Ljubav, vera, nada neće učestvovati na izborima, imaću vremena koje ću u kampanji iskoristiti da razotkrijem sve laži, lopovluk, kriminal, korupciju i izdaju Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića„, rekao je Šarović.

On je naglasio da je od osnivanja ove stranke pre 15 godina upozoravao da je „reč o lopovima, lažovima i izdajnicima“ i da će to nastaviti da radi i tokom ove kampanje.

„Nikada nisam sarađivao sa njima. Ne mogu da me potkupe ili zastraše kao što su to uradili sa velikim brojem kvaziopozicionara, koji ovih dana ne silaze sa televizija sa nacionalnom frekvencijom na kojima pljuju sve druge osim Vučića i SNS“, rekao je Šarović.

On je zaključio i da će na „jedinoj slobodnoj lokalnoj televiziji KTV iz Zrenjanina“ pokušati da napravi emisiju u koju će zvati lidere i istaknute članove svih stranaka koje učestvuju na izborima kako bi sa njima porazgovarao o političkim temamam i saznao kakvi su njihovi programi i šta im je plan da urade ukoliko bi im se za tako nešto pružila šansa.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić u epizodi tapa-tapa i du-du

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar