Foto: Nova.rs

Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio je tužbu Biljane Popović Ivković koju je podnela protiv zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića za povredu časti i ugleda.

Biljana Popović Ivković, državna sekretarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, tužila je Stefanovića zbog toga što je u javnosti izneo podatak da je kupila stan od 211 kvadrata u vrednosti od 400.000 evra, sa tadašnjom platom od 186.212 dinara.

„Danas je Sud prvostepeno odbacio tužbu Biljane Popović Ivković protiv mene jer sam pitao kako je uspela da kupi stan vredan bar 400 hiljada evra, sa platom od 186 hiljada dinara“, napisao je Stefanović na Tviteru.

Podsetimo, Stefanović je u januaru prošle godine objavio informaciju da je tadašnja državna sekretarka MUP-a Biljana Popović kupila stan u vrednosti od 400.000 evra, a plata joj je iznosila 186.212 dinara, „što je tri puta više od prosečne plate policajca“.

„Ona je sa tom ne malom platom kupila stan od skoro 200 kvadrata u srcu Beograda. Stan je kupila od Bobana Orlića, poslovnog partnera Gorana Veselinovića, kuma Aleksandra Vučića. Imamo izvode iz Katastra, postoje pisani dokazi za ovo što govorimo. Postavlja se pitanje kako i na koji način je to uspela, tražimo da nam objasni to“, rekao je tada Stefanović.

Nakon što je Stefanović izneo taj podatak, došlo se i novih iz Katastra nepokretnosti u kojima se vidi da je Ivković Popović vlasnica stana na opštini Savski venac. Ona je, naime,  napravila bračni ugovor kako bi u slučaju razvoda stan od 211 kvadrata koji je kupila, ostao samo njoj.

Popovićeva je u više navrata optuživala Stefanovića da laže, te ga je na kraju tužila i tražila 500.000 dinara na ime nematerijale štete zbog povrede časti i ugleda.

Popović Ivković je nakon najnovije presude u obavezi da Stefanoviću nadoknadi sudske troškove u iznosu od 35.400 dinara.

BONUS VIDEO: Rio Tinto kontaminirao polje kukuruza

Komentari

Svi komentari (3)