PREŠEVO - Smena vlasti
Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Sekretarijat Skupštine opštine Preševo nije pozvao prevodioca za simultani prevod sa albanskog na srpski tokom konstitutivne sednice, za dvojicu odbornika Srpske liste.

Informaciju je za portal Nova.rs potvrdio i Branko Trajković, šef Srpske napredne stranke (SNS) u Preševu, i jedan od dvojice odbornika Srpske liste koja je u novoj Skupštini u opoziciji.

PROČITAJTE JOŠ

„Rešenje nije na pomolu, bar tako izgleda kada je u pitanju ovo zasedanje“ – rekao je ukratko Trajković, koji zbog sednice koja je u toku nije mogao da nam da dodatne informacije.

Na konstitutivnoj sednici koja je počela danas od 10 časova, Preševljani nakon potvrđivanja odborničkih mandata dobijaju novu lokalnu vlast.

Jučerašnjim sporazumom, većinu u Skupštini imaju Pokret za reforme Samija Salihua (5 mandata), Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe (9 mandata), Partija za demokratsko delovanje narodnog poslanika Šaipa Kamberija, u Preševu predvođena Arditom Sinani (7 mandata) i Demokratska unija Albanaca Nasera Azirija (1 mandat).

Stranka odlazećeg predsednika opštine Šćiprima Arifija, Alternativa za promene, uprkos najvećem broju osvojenih glasova i mandata (14) na lokalnim izborima održanim 28. marta, zbog nove koalicije koja se, kako je prethodno za Novu.rs izjavila Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje, „ujedinila protiv produžene ruke Aleksandra Vučića“, postaje opozicija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar