Foto printscreen

Dok za decu u osnovni školama maske predstavljaju obavezu, za opštinske funkcionere koji ih posećuju one nisu “pod moranjem”. Tako bi se ukratko moglo objasniti grubo kršenje ove mere od strane gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, koji je bez maske ušetao među prvake, dovodeći tako u opasnost njihovo zdravlje.

Od kad je uvedena mera obaveznog nošenja maski učionicama, traje polemika roditelja i stručnjaka o ovom pitanju. Oni koji su, po svemu sudeći, izuzeti od ove diskusije jesu neki opštinski funkcioneri, konkretno gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, on je prvog dana školske godine obišao đake tamošnje škole, sa namerom da im dodeli poklon pakete. Ovu, verujemo dobronamernu akciju, pokvarilo je ponašanje samog Lukača, koji je u jedno momentu skinuo zaštitnu masku koja je obavezna u učionicama.

Pored toga što Lukač bio bez maske, on se nije držao ni propisane distance. Deci, koja po novim pravilima moraju da sama sede u klupama, gradonačelnik Kikinde je prilazio bez obaziranja na obavezno odstojanje.

I dok stručna javnost konstantno upozrava i kritikuje ponašanje svih koji se ogluše na epidemiološke mere, Lukač, koji bi morao građanima Kikinde da bude primer discipilinovanog ponašanja, sam je pregazio pravila i dao loš primer deci prvog razreda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare