Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predstavnici Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) izrazili su uoči sednice Skupštine grada Beograda oštar protest zbog namere gradskih vlasti da se na teritoriji higijensko-sanitarne zone na Makiškom polju izgradi komercijalno-stambeni prostor. Osnivač KLIP-a Marko Bastać upozorava da će, ukoliko gradski čelnici nastave sa svojim zamislima, Beograđani ostati bez ljudskog prava – vode za piće.

„Ne možemo da pijemo vaše pare! Građani Beograda nemaju ništa od kombinacija i ličnih interesa koje sprovode naprednjaci, a suluda ideja da se na Makišu gradi naselje dovešće i do ekološkog i do infrastrukturnog haosa. Gradski čelnici su opet i slepi i gluvi za mišljenje struke koja upozorava na katastrofalne posledice izgradnje na Makišu. Nadležni su već odustali od čistog vazduha i dozvoljavaju da se svakodnevno gušimo, da bi njihovi ortaci-investitori ostvarivali profit. Pijaću vodu moramo braniti po svaku cenu, jer je Beograd jedna od retkih metropola u kojoj građani nisu prinuđeni da kupuju flaširanu vodu“, rekao je Bastać i ponovo pozvao opozicione stranke i pokrete da se udruže i zahtevaju prevremene izbore za Skupštinu grada Beograda, jer će u suprotnom Beograd „potonuti“.

Bastać je takođe naveo kako će Beograđani, ali i građani cele Srbije u novu 2021. godinu ući tanjeg novčanika zbog brojnih poskupljenja koje im je namenila država.

„U prethodnim mesecima su povišeni računi za struju, komunalne usluge, javni servis, ali i PCR testovi za 50%, zatim cene osnovnih životnih namirnica, poput ulja koje je poskupelo čitavih 10%. Početkom naredne godine, odlukama gradskih i republičkih vlasti povećaće se troškovi poreza na imovinu, vode, lokalnih administrativnih taksi, putarina i goriva“, nabraja osnivač KLIP-a.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare