Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać zatražio je danas ostavke gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, njegovog zamenika Gorana Vesića i čitavog rukovodstva glavnog grada, kao i organizovanje prevremenih gradskih izbora.

„Namešteni junski izbori i izrazito niska izlaznost na njima pokazali su da Srpska napredna stranka nema podršku Beograđana i zato tražimo prevremene gradske izbore u prvoj polovini 2021. godine“, rekao je Bastać na konferenciji za medije održanoj uoči sednice Skupštine Beograda, navodi se u saopštenju.

On je istakao da su namešteni junski izbori i izrazito niska izlaznost na njima pokazali da Srpska napredna stranka nema podršku Beograđana, zbog čega moraju da se održe prevremeni izbori kako bi se grad sačuvao od daljeg razaranja od strane onih koji nikada nisu razumeli, voleli niti poštovali beogradski duh.

„Ne smemo čekati više ni dan, jer naprednjački stampedo svakoga dana sve više urušava ono što je nekada bio Beograd. Ako se sve opozicione stranke i pokreti hitno ne udruže i zajedno sa građanima ustanu protiv naprednog terora, bliži se dan kada ćemo se probuditi u Beogradu koji ne prepoznajemo, koji nije naš, koji je njihov i samo po meri njihovih ortaka i investitora“, kazao je Bastać.

Pred početak sednice gradskog parlamenta predstavnici KLIP-a pokušali su Radojičiću da uruče protokolarni praznični poklon u vidu predizbornog plakata Srpske napredne stranke uoči gradskih izbora 2018. godine.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar