Nakon što je Aleksandar Vučić tvrdio da je posetio Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja desio masakr u kojem je ubijeno devetoro dece i školski čuvar, a renjeno još petoro, ali da nije sa sobom vodio kamere, mediji bliski vlasti objavili su fotografiju predsednika u školi, koje su izazvale lavinu komentara na društvenim mrežama, jer je brojnim građanima delovala kao fotomontaža. Jedan od ljudi koji su izneli svoj stav je i Zoran Kesić.

„Kad je kuća u plamenu, domaćin prvi stiže da gasi požar, da pomogne, teši ukućane, da se prosto tu nađe, da plače sa komsijama, da podeli bol…Svi smo bili tamo tih dana i noći. I nismo videli ni predsednika, ni premijerku, ni gradonačelnika. Nikog“, napisao je Kesić.

Kako kaže, nisu našli za shodno da donesu cvet, uplašili su se mogućih političkih implikacija ponekog mrkog pogleda ili zvužduka, možda i osetili grižu savesti zbog nečega.

PROČITAJTE JOŠ:

„I zato je apsolutno nebitno da li se predsednik ušunjao u školu sedam ili 10 dana kasnije da se alibi upiše u knjigu žalosti i da bi ga neko alibi fotografisao, jer to nije alibi. Niste predsdniče bili tu kad je trebalo. I to najbolje govori o tome kakav ste domaćin. Baš me briga da li je slika prava ili lažna. Vi ste lažni“, rekao je Kesić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksndar Vučić tvrdio je da je posetio školu „Vladislav Ribnikar“, ali da nije vodio medije sa sobom, jer, kako kaže, nije želeo da vodi kamere sa sobom.

„Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mesto zločina, užasno je, jeziva tragedija. Ali nemam potrebu da se pravdam nikome ko misli da ima monopol na bol i tugu i da objašnjavam nekome da sam normalan čovek i da imam troje dece i da sam noćima plakao i borio se kako da donesem mere i nešto promenim“, izjavio je Vučić.

BONUS VIDEO Kraj škole, ali ne sasvim: Kako će naredne dve nedelje funkcioistati školstvo u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare