Miroslav Aleksić i Aleksandar Vučić Foto: Ivan Dininć/Nova/TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prorežimski mediji objavili su danas fotografiju koja je navodni dokaz da je predsednik Aleksandar Vučić posetio OŠ "Vladislav Ribnikar", a ova fotografija izazvala je sumnje dela javnosti da je reč o fotomontaži. Narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže Nova.rs da ne "želi da poveruje da bi predsednik države mogao tako nešto da uradi".

„Prosto ne želim da poverujem da bi predsednik države mogao tako da nešto da uradi, jer ako jeste onda sam još jednom zapanjen ko nam vodi zemlju. Interesantno mi je da ga zaposleni u školi nisu videli, niti iko zna da je dolazio, kao i to da je onog dana, kada se pojavila slika predsednika iz škole, on nosio isto odelo i kravatu, kao kad je bio u školi“, kaže Aleksić za Nova.rs.

Narodni poslanik ističe i da je ovo ozbiljno nepoštovanje prema žrtvama.

„To što su oni spremni da montiraju fotografije da bi dokazali da mi iz opozicije ne govorimo istinu je ozbiljno nepoštovanje prema žrtvama, porodicama i svima koje je ova užasna tragedija potresla. To dokazuje da ovi ljudi nemaju ni malo empatije, ni malo stida, ni malo srama i da im je samo u glavi odbrana vlasti. Nije važna cena i nisu važne posledice. Ali šta drugo očekivati od ekipe koja je zbog potrebe fotografisanja i medijske preusmeravala vojni helikopter koji je na kraju pao“, istakao je Aleksić.

Fotografija Vučića u „Ribnikaru“ pojavila se nakon što je Aleksić u intervjuu za nedeljnik „Vreme“ rekao da sumnja da je Vučić bio u školi, rekavši da je „velika sramota“ što ni premijerka Ana Brnabić ni predsednik Srbije nisu našli za shodno da odu do „Ribnikara“ i upišu se u knjigu žalosti. Odmah po objavljivanju fotografije, brojni korisnici društvenih mreža konstatovali su nekoliko „čudnih stvari“ na slici Vučića u školi, tvrdeći da je reč o fotošopu i za to su naveli „nekoliko dokaza koji potvrđuju da je fotografija čista montaža„.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksndar Vučić tvrdio je da je posetio školu „Vladislav Ribnikar“, ali da nije vodio medije sa sobom, jer, kako kaže, nije želeo da vodi kamere sa sobom.

„Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mesto zločina, užasno je, jeziva tragedija. Ali nemam potrebu da se pravdam nikome ko misli da ima monopol na bol i tugu i da objašnjavam nekome da sam normalan čovek i da imam troje dece i da sam noćima plakao i borio se kako da donesem mere i nešto promenim“, izjavio je Vučić.

BONUS VIDEO: „Dužni smo deci iz Ribnikara“: Bjelogrlić kroz suze poručio mladima: Srbija je vaša!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare