Balša Božović, Goran Vesić
Foto: N1/Vesna Lalić/Nova.rs

Balša Božović, predsednik Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije, neće moći da uruči zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću 225 kilograma kovanica u apoenima od jednog dinara. Kako je Božović naveo, Vesić je preko advokata poručio da želi da mu se odšteta i sudski troškovi od 166.000 dinara uplate na račun.

„Hvala svima koji ste se ponudili da zajedno sa mnom prenesete 225 kg kovanog novca! Ali Vesić preko advokata izričito traži da mu se pare uplate na račun (može mu se da ne prihvati izvršenje u kešu). Nije čovek očigledno navikao na siću“, napisao je Božović na Tviteru.

Namera bivšeg poslanika DS bila je da odštetu za povredu Vesićeve časti i ugleda isplati u apoenima od jednog dinara.

„Šteta. Mogao je 50.000 novčića da ubacuje u fontanu na Slaviji za sreću narednih 10 godina. Svakako će mu biti potrebna“, naveo je on.

Podsećamo, Apelacioni sud je drugostepenom odlukom presudio da je Božović povredio ugled i čast Gorana Vesića, zbog čega je zajedno sa sudskim troškovima dužan da mu uplati 166.000 dinara.

Povod za tužbu bile su njegove izjave o novogodišnjoj jelki u Beogradu „kao najskupljoj jelki na svetu“, koja je plaćena 83.000 evra.

Vesić je tražio nadoknadu materijalne štete od milion dinara.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar