Foto: N1

Skupština slobodne Srbije (SSS) saopštila je da je uprava Grada Beograda otpočela predizbornu kampanju zloupotrebom Javnog komunalnog preduzeća "Infostan" tako što je u stotine hiljada koverata koji sadrže mesečni račun za komunalne usluge ubacila "izborni pamflet".

„Rugajući se Beograđanima i zdravom razumu, u tom pamfletu gradska vlast, tobože vodeći računa o javnom interesu, moli gradjane da joj saopšte svoje predloge za potencijalne projekte u glavnom gradu Srbije“, ocenio je Dragoljub Bakić, koordinator Saveta za arhitekturu, urbanizam i saobraćaj SSS.

U saopštenju se navodi da Beogradu „odavno nije potreban niti jedan novi kvadratni metar stambenog ili poslovnog prostora“, jer ih ima „sasvim dovoljno“.

„Umesto da se stidite, vi se hvalite da već tri godine izdajete gradjevinske dozvole za milion kvadrata godišnje, a da pritom ulice, trotoari i sva primarna infrastruktura ostaju nepromenjeni, odnosno neprilagodjeni tako velikoj neplanskoj izgradnji. To ovaj grad čini nefunkcionalnim i napornim za život“, dodaje se u pisanoj izjavi.

Predstavnici SSS smatraju da je rekonstrukcija Slavije i Savskog trga otežala mobilnost saobraćaja centralne gradske zone, da se u „betoniranje savske obale ulažu stotine miliona evra“, a da se umesto u kanalizaciju i fabriku za preradu otpadnih voda novac ulaže u šoping-molove.

„Uzmite se u pamet i prestanite da usrećujete ovaj grad, ostavljajući u njemu svoje tragove od kojih se on nikada neće oporaviti. Na kraju, pokažite svoju demokratičnost i saopštenje SSS ubacite u koverte ‘Infostana’ sa računima za naredni mesec. Pa, neka gradjani sami odluče ko ih laže, a ko im govori istinu“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar