Kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Petar Panić Pana, u subotu je automobilom udario jednu ženu na pešačkom prelazu u Beogradu. Ona je tom prilikom zadobila teške telesne povrede, Panić je zadržan u policiji, a ako se bude sudilo po zakonu zaprećena mu je kazna zatvora od jedne do osam godina. Ukoliko se, pak, bude radilo kao u slučaju drugog predsednikovog kuma Nikole Petrovića, koji se nedavno našao u istoj situaciji, Panić će uskoro biti bez briga…

Treće osnovno javno tužilaštvo u subotu je naložilo zadržavanje P.P, rođenog 1966. godine, jer je “izvršio delo protiv bezbednosti u saobraćaju, za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora”.

Petar Pannić Pana Foto: Printscreen Facebook

“Okrivljenom se stavlja na teret da je u Zemunu, u Ulici Gornjogradskoj, udario oštećenu N.M. rođenu 1969. godine, koja je ulicu prelazila na obeleženom pešačkom prelazu, na kom su se u momentu nezgode nalazile još dve osobe. Oštećena je hitno prevezena u zdravstvenu ustanovu gde su joj konstatovane dve teške telesne povrede u vidu preloma ručnog zgloba i potkolenice“, navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da je tužilac naložio policijskim službenicima Uprave saobraćajne policije da donesu rešenje o zadržavanju uhapšenog P.P.

Nije ovo prvi put da neki od kumova predsednika Aleksandra Vučića učestvuje u saobraćajnoj nesreći.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Marta prošle godine, bivši direktor “Elektromreža Srbije” Nikola Petrović upravljao je vozilom „mercedes meklaren“, kada se zakucao u ogradu u Užičkoj ulici kod broja 46. Tom prilikom oborio je tri stuba i udario u auto marke „opel korsa“. Dve ženske osobe su povređene.

To nije sve. Ceo slučaj je podignut na viši nivo kad je major policije iz Valjeva Katarina Petrović iz informacionog sistema MUP u javnost doturila podatke o tom udesu. Iz njih se videlo da je kum Aleksandra Vučića vozio pijan i drogiran, ali da je to zataškano.

Katarina Petrović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ipak, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da u udesu koji se dogodio u martu prošle godine nema elemenata krivične odgovornosti.

U neverovatnom saopštenju Tužilaštva stoji da se ne može sa sigurnošću utvrditi da li je Petrović upravljao vozilom pod dejstvom kokaina, uprkos tome što je potvrđeno prisustvo ove droge u urinu.

“Postojanje metabolita kokaina u urinu ne određuje vreme kada je kokain konzumiran, već samo pokazuje da je kokain prisutan u urinu, ali ne i u krvi”, saopštilo je tužilaštvo.

Epilog – Petrović je prošao bez ikakvih posledica, a na udaru se našla policajka koja je omogućila da se podaci o udesu obelodane.

No, da se sa ove naučne fantastike vratimo na Petra Panića. On i njegovi sinovi već izvesno vreme su glavna tema novinskih članaka.

Beogradski fantomi i prostitucija

Interesantno je da je Panić stariji izazvao nesreću samo dan nakon što su njegovi sinovi Uroš i Miloš, okrivljeni za organizovanje prostitucije u saizvršilaštvu sa još četiri osobe, pušteni iz pritvora i braniće se sa slobode.

Uroš Panić se “proslavio” snimkom bahate vožnje po beogradskim ulicama, koje je postavio na društvenim mrežama. Pored afere “narandžasti lambordžini”, Uroš Panić je zabeležio više od 80 saobraćajnih prekršaja, a u javnost je pustio i snimak kako preti policiji.

Uros Panić Foto:Instagram/uros__panic__

“Nek dođu sa ortacima da me jure, evo Cara Dušana, Dorćol, nek dođu da im pokažem šta je beogradski fantom“, rekao je Panić na pomenutom snimku.

Ovaj “beogradski fantom” je pokazao kako se beži, kad je s bratom Milošem prošle godine trebalo da bude priveden zbog organizovanja prostitucije.

Braća Panić su napustila Srbiju samo nekoliko sati pre akcije hapšenja, zbog čega se u javnosti stekao utisak da im je neko dojavio da će biti privedeni. U akciji je “pao” njihov prijatelj Vuk Stanković, koji je naknadno priznao krivicu u tužilaštvu. Međutim, braća Panić su kasnije tvrdila da nisu bežala iz zemlje. Prema njihovim rečima, u vreme pokretanja postupka zatekli su se u Zagrebu sa ženama i decom, a da nisu odmah hteli da se vrate u Srbiju jer nisu znali šta se dešava.

Uhapšeni su tek 24. maja 2024. godine po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“.

Uroš Panić Nedodirljivi

Protiv Uroša Panića i ranije su se vodili postupci u Prekršajnom sudu u Beogradu zbog vređanja policajaca, pisao je u junu 2023. godine CINS. Prema izjavama policajaca, govorio im je da će da im „skine“ uniforme, a u jednom slučaju i da je kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a za to nikad nije kažnjen. Prošle godine njegovo ime spominjalo se i u vezi tuče u Budvi, a pojavili su se i snimci na kojima je zabeležen sukob dve grupe mladića iz Srbije. U jednom trenutku jedan od njih je bez svesti završio na zemlji. Druga grupa je zatim automobilom prešla pre njega.

Umislili da im je sve dozvoljeno

Govoreći o svemu nabrojanom, advokat i bivši koministar policije Božo Prelević za novine “Nova” kaže da su pripadnici SNS i njima bliski ljudi umislili da im je sve dozvoljeno. Čak se time i hvale.

Božo Prelević Foto:FoNet/Milica Vučković

“To što nas gaze po ulicama pripadnici jedne političke grupacije i njihovih medija, je vidljivi deo jedne patološke bahatosti u koju se svaki put umeša režim i ukine vladavinu prava. A kad ukinete vladavinu prava, vi ste ukinuli i jednakost i pravdu. Ovo što se dešava je samo dokaz da vladajuća grupacija misli da im je sve dozvoljeno. Da se razumemo, svakome se može desiti da izazove saobraćajnu nesreću, ali se ne može svakom desiti da iza toga bude neodgovoran. Oni gaze, time se hvale, drže prostituciju, drže narko farme, grade na divlje… To odslikava tu grupu ljudi. Onaj najniži u toj SNS hijerarhiji će da podigne nelegalnu zgradu, a onaj najviši će da proda Kosovo i od Srbije napravi rudarsku koloniju”, navodi Prelević.

On ima i jedan neobičan predlog.

“S obzirom na to da za sad nismo u stanju da organizujemo efikasan otpor protiv njih, a da ne bismo ginuli na ulicama, predlažem da članovi SNS ugrade posebne sirene na svoja vozila, kako bi nas upozorili da stižu. Taj zvuk sirene bi mogao biti pesma “Ko da mi uzme iz moje duše Kosovo”. Jer, mi sigurno njima na ulicama smetamo. Šta mi tu ima da šetamo? To stvarno nije u redu. Šalu na stranu, za sve one koji kažu uvek je bilo tako. Nije bilo tako. Pana i njegova deca nisu ovo radili dok SNS nije došao na vlast”, zaključuje Prelević.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare