Foto: Ivan Dinić/Nova S

Opozicioni aktivista Mlađan Đorđević, ističe da, uprkos pisanju medija, neće biti nikakvog ulitmatuma iz Brisela za priznanje Kosova i Metohije, niti da Vučić planira bilo šta da potpiše.

U svom tekstu, Đorđević navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dovoljno politički potkovan, jer se osim politike nije bavio nijednim drugim poslom, te da je svestan šta znači potpis na dokumentu koji je, prema njegovim rečima, protivustavan.

Autorski tekst Mlađena Đorđevića prenosimo u celosti:

Posle sporne privatizacije i još spornije post-prodaje kompanije Novosti, dnevni list „Večernje novosti“ je ovih dana ekskluzivno objavio vest kako će EU u četvrtak 30. jula 2020. takozvanom
pregovaraču takozvane delegacije Beograda, nesretnom aplauz-pajacu iz pozadine, Marku Đuriću u Briselu uručiti nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje lažne države Kosovo. Kako prenose Novosti, predstavnici adminsitracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji – a sve to navodno dolazi iz“ dobro obaveštenih diplomatskih izvora“.

Eto, po Novostima, dočekaćemo još jedan „Julski ultimatum“, a potom i još jedno istorijsko NE. Ovog puta, istorijsko NE, očekuje se da izgovori najveći prvorođeni sin srpskog naroda i narodnosti, Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

To je onaj isti majstor koji je u večernjim satima 25. augusta 2015. slavodobitno preko TV ekrana RTS-a čestitao „formiranje Zajednice srpskih opština našem narodu na Kosovu i Metohiji“. I ne samo
to, već je naciji saopštio da „sada očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja Srbije sa EU i da je evropski put Srbije otvoren“. Da bi ovaj svoj vaseljenski uspeh od do sada nezabeleženih 5:0 pretvorio u zabeleženih 100:1, izrekao je u lice naciji još gomilu svojih masnih laži, od toga da će Zajednica (srpskih opština) „imati svog predsednika, potpredsednika, skupštinu, savet, grb i zastavu“i da će „ona odlučivati o sva četiri pitanja iz briselskog sporazuma – od zdravstva, školstva, urbanog i ruralnog planiranja i ekonomskog razvoja, do toga da ćemo moći da je finansiramo iz Srbije“.

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

„Naš narod ne treba da brine, doneli smo dobre sporazume“, ubedljivo je po ko zna koji put slagao „dalekovidi“ Vođa. A onda je u svom dobro poznatom stilu kukavice, svoje jaje uvalio na parafiranje
vernom sluzi, kofer-maheru i majstoru „ruskih otpriznavanja“, Ivici Dačiću. Potom je usledilo ono što svi znamo, a preostali Srbi na MiK osetili na svojoj koži; devastiran je svaki prerogativ srpske državnosti na MiK, Srbi su ko(n)vertovani u tzv. Srpsku listu, tj. monetu, ali ne za potkusurivanje, iako ima i takvih elemenata, već monetu koju će Vođa u udruženom zločinačkom poduhvatu, zajedno sa svojim državnim kriminalcima i licima sa poternica, pretopiti u Vučić-koine, najtvrđu valutu raznih egzotičnih ostrva.

Foto:TANJUG/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Međutim, varaju se svi oni koji su poneti pisanjem Novosti pomislili da će aplauz-pajac iz Brisela doneti „Julski ultimatum“ Vođi na potpisivanje. Od toga nema ništa, nit’ će biti „ultimatuma“, niti će
Vođa bilo kada potpisati bilo šta. Isuviše je on politički potkovan, jer drugog staža nema, osim ako se ne uzme u obzir „organizovanje noćnog plivanja u hali Pinki“, da bi stavio svoj potpis na nešto protivzakonito i protivustavno, jer „najbolji student prava“ ima barem toliko pojma o pravu, iako je ispite još tada najverovatnije polagao „online“, iz Londona i sa Pala. Vođi je potrebno da se sa MiK izvuče neopaženo i „čistog obraza“, a jedini način za to je upravo ovaj koji radi.

PROČITAJTE JOŠ...

I to radi „doktorski“, bolje nego da je „naučno zvanje“ stekao na univerzitetima svojih ministara. On je već postupio u skladu sa KZS, čl. 305 i 307, ali zahvaljujući „nezavisnom“ pravosuđu, nevidljivom Zagorkom Dolovac, virtuelnom Ustavnom sudu, delu opozicije koji je izdao „Ugovor sa narodom“, spletu političkih okolnosti u svetu, ruskih „balkanskih“ interesa, korumpiranim diplomatskim korom, otrovanim medijima sa nacionalnom frekvencijom, njegova već počinjena izdaja ostaje nesankcionisana.

Foto:EPA-EFE/Djordje Savic

Sačekaće Vođa, mudro, ali i uz pomoć tzv. „Prištine“, da SAD predsednik Donald Tramp, bude smenjen tvrdom strujom vremešnog Džoa Bajdena, koji će zasigurno reinstalirati poznati i neizmenjeni američki stav oko priznanja tzv. „Kosove“, kome će izgovoriti „istorijsko NE“. A ako ostane Tramp, njemu je još lakše reći NE. I onda sledi ulazak u istoriju, mesto u muzeju voštanih figura „Madame Tussauds“, „Hollywood Walk of Fame“, „House of Glory“, i njemu svakako Vođi najdraže počasno mesto u „FIBA House of Basketball“. Naravno, snimaće se i „Nova odiseja u svemiru“, a na novootkrivenom crnom monolitu u paralelnom univerzumu naći će zapis „Vođa-tvorac svega vidljivog i nevidljivog – otkad ikad pa zanavek“.

Foto:TANJUG/BUDUCNOSTSRBIJEAV

I šta mu ko može! Bombardovanje, sankcije, članstvo u EU? Češljanje egzotičnih ostrva? Novi najveći sin naših naroda i narodnosti je rođen! Istorijsko NE Staljinu – pa to je čaj od kamilice prema
istorijskom NE nekom američkom predsedniku. I tako će zahvaljujući „lavovskoj borbi“ MiK ostati u sastavu Srbije, već sada bez ijednog državnog prerogativa Republike Srbije, da dalje u novom vremenskom protoku polako, ali sigurno, po sistemu tiha voda breg roni, jača svoje „državne“ kapacitete, sprečava povratak i nastavi tihi ali neskriveni genocid nad srpskim i ostalim nealbanskim žiteljima i njihovoj baštini na MiK.

Status kvo sa grejs periodom za dovršavanje etničkog čišćenja, to je politika podmukle i poodmakle predaje MiK na dušu sledećih predsednika Srbije, ali čistog obraza, u pobedničkom stilu, uz „Cuba Libre“ koktel na nekom egzotičnom ostrvu i novi monolit u trećoj dimenziji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare