foto: nova.rs

Odbornik Grupe građana "Kritična masa" u opštini Kula Rade Obradović je, zbog deljenja poziva preko društevnih mreža na današnju blokadu i protest koji zajednički organizuju gradjani Kule i Vrbasa, dobio upozorenje policije uz najavu da će biti prekršajno ili krivično gonjen. Obradović je za portal "Autonomija" rekao da su ga jutros prilikom dolaska na posao ispred zgrade u kojoj radi sačekala dva uniformisana policajca kako bi ga upozorili da prestane da deli poziv za današnju blokadu u tom mestu preko društvenih mreža

„Rekli su mi da znaju da šerujem poziv na blokade na društvenim mrežama i da su tu došli da me upozore da to više ne činim, jer ako nastavim, rekli su da ću dobiti prekršajnu ili krivičnu prijavu. I potom su otišli“, kazao je Obradović.

Kazao je da je veoma zatečen takvim ponašanjem policije. ;“Pitam se kako onda drugi gradjani da se osećaju, kada mene kao opštinskog odbornika opozicione GG ‘Kritična masa’ uznemiravaju“, naveo je Obradović.

Rekao je da takvo delovanje policije doživljava i kao pretnju. ;“Nisam još zatražio pravnu zaštitu, ali razmišljam o tome. Šta je ovo? Zar gradjani više nemaju slobodu javnog okupljanja“, upitao je Obradović i dodao da ga „državna represija neće pokolebati u nameri da danas izadje na blokadu koja je najavljena u Kuli“.

Obradović je rekao i da su mu se javljali mnogi poznanicni i prijatelji širom Srbije kojima su policajci dolazili i na kućne adrese da ih upozoravaju zbog poziva na današnju blokadu saobraćaja širom Srbije.

Bonus video: Policija zastrašuje građane pred protest

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare