Foto: Srđan Vukša/Facebook

Predsedniku Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) Kovin Srđanu Vukši jutros je, kao i u mnogim mestima u Srbiji, policija zakucala na vrata kako bi ga obavestila da je zabranjeno okupljanje, ukoliko protest nije najavljen pet dana ranije.

Od jutros, iz cele Srbije stižu informacije o patrolama policije koji obilaze građane koji bi mogli da se pojave na današnjim okupljanjima i blokadi saobraćaja širom Srbije.

Pa tako, u Kovinu je jutros policija „svratila“ do Srđana Vukše, predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke u Kovinu,

„U Kovinu je za danas zakazan Ekološki ustanak, kao i u drugim delovima Srbije. Podelio sam objavu za okupljanje na društvenim mrežama, a pošto ljudi iz Kovina znaju ko je opozicija i ko je gravitaciona tačka okupljanja, došli su do mene da me obaveste da je zabranjeno okupljanje ukoliko pet dana ranije nije prijavljen protest. Ja nisam organizator protesta, već samo neko ko će stati uz građane“, kaže Vukša te dodaje da su mu rekli da će biti od strane komandira policijske stanice pozvan na informativni razgovor.

Foto: Srđan Vukša/Facebook

Ukoliko poziv bude u vreme protesta, kaže Vukša, neće se odazvati.

BONUS VIDEO: Policija zastrašuje građane pred protest

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare