Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslanik SNS Marko Atlagić "briljirao" je u Skupštini pa je prilikom izlaganja u pelnumu izjavio da je "Aleksandar Vučić poslednji, jedini slobodni vladar u Evropi", kao i da su žene u Đilasovo vreme bile zavisne, frustirane i depresivne.

Atlagić je u vreme sednice parlamenta nizao pohvale na račun Aleksandra Vučića, da bi ga u jednom trenutku nazvao vladarom i to više puta ponovio.

„Zapamtite dobro, gospodo narodni poslanici, jer vidim da neki to zaboravljaju, a građani to dobro znaju, danas je Aleksandar Vučić poslednji, jedini slobodni vladar u Evropi. Ponavljam, poslednji i jedini vladar u Evropi“, rekao je on.

On je naveo da je Vučić prvi finansijski konsolidovao državu, da je prvi obeležio NATO agresiju nad Srbijom, te da je prvi rekao da neće uvesti Rusiji sankcije.

„Prvi je posle dosovskog uništenja podigao Vojsku Srbije na zavidan nivo. Da li je tačno gospodo iz bivšeg režima? Možete vi vršiti propagandu koju god hoćete, nemate energije da se sa nama ovde nosite na dokazima, a ne samo dokazima, gde niste imali jer sam ja ovde tri saziva, ovo je četvrti, i nikada niste mogli izdržati u ovoj dvorani više od 15 minuta“, rekao je Atlagić, a preneo je Otvoreni parlament.

On je naveo da se čim predsednik dođe u Ameriku, opozicija dogovora za rušenje sistema.

„Oni hoće sistem da ruše, a ne Aleksandra Vučića. To znači da hoće da ruše državu, režim nije problem. Neka ruše u skladu sa Ustavnom i zakonima, normalno“, naveo je poslanik SNS.

Atlagić je rekao i da je svoje izlaganje malo odužio jer je želeo da shvate građani i da ne slušaju portale svako veče.

„To je pljuvanje. Moramo doneti zakone o portalima“, rekao je on.

Atlagić je rekao da se u vreme vlasti bivšeg režima, „gospodina Đilasa i gospodina Jeremića, do 2012. godine, a to je vreme velike pljačkaške privatizacije“, najveći deo tereta ekonomske i društvene krize obrušio „upravo na ženu kao stub porodice“.

„U njihovo vreme žene su prve ostajale bez posla, je l’ tako gospodine Đilas, koji sada posmatraš ovaj prenos iz svog udobnog stana, a time i bez ekonomske samostalnosti, što je za posledicu imalo profesionalnu neostvarivost i ekonomsku zavisnost žene. Jel tako gospodine Jeremiću? A depresija i frustracije samo su bile manifestacije stanja koje su žene gurnute bez svoje krivice, a vašom krivicom do 2012. godine, jer ste uništili sva preduzeća koja su postojala. Većina žena bile su očajne od poniženja, kojima ste ih vi izložili, od dece kojima nisu mogle da daju primer, od žrtvovanja koje je prezreno, od straha da deca bez kontrole ne pribegnu drogi, prostituciji, krađi i nasilju. Žene su bile najveća žrtva ekonomskog i moralnog posrtanja Srbije u vaše vreme, gospodine Đilas i gospodine Jeremiću“, naveo je poslanik SNS.

On je rekao da „umesto da su majke radile u tvornicama…, sedele su na ćoškovima ulica i prodavale cigarete, jer to je bio jedini način da prehrane svoju decu“.

„Umesto da se deca ponose majkama, što su i zaslužile, deca su se stidela i zaobilazila ulice na kojima su njihove majke prodavale cigarete“, rekao je Atlagić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar