Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, objavio je na svom zvaničnom Tviter nalogu da su ga na auto-putu kroz Hrvatsku jurile dve nepoznate osobe, psovale i tražile da stane da bi mu "čestitale akciju "Oluja".

U svojoj objavi na ovoj društvenoj mreži, Antonijević je poručio hrvatskoj Vladi, da radi na tome da se takve stvari više ne dešavaju.

„Iz Hrvatske sa ljubavlju, dva manijaka dok se vraćamo kući upravo nas jure po auto-putu, presecaju, traže da stanemo da nam čestitaju ‘Oluju’ i pominju nam majku srpsku. Primer dobitnika tranzicije. Radite na tome da se ovo ne dešava @VladaRH“, napisao je Antonijević.

Podsetimo, danas i sutra se obeležava 25 godina od hrvatske vojne akcije „Oluja“, u kojoj je, prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, ubijeno i nestalo više od 1.700 Srba, a proterano više od 250.000.

Ovaj dan Srbi obeležavaju komemoracijama, pomenima i sećanjima na ubijene i prognane, dok Hrvatska, tradicionalno u Kninu, održava proslavu povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti. Podsećanja radi, potpredsednik hrvatske Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević, prisustvovaće proslavi godišnjice “Oluje”, a potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved će ići na obeležavanje zločina koji je počinjen nad Srbima u Gruborima.

Dešavanja u Hrvatskoj pratite u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare