Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, objavio je na svom zvaničnom Tviter nalogu da su ga na auto-putu kroz Hrvatsku jurile dve nepoznate osobe, psovale i tražile da stane da bi mu "čestitale akciju "Oluja". Ovakav incident, govori za Nova.rs, podseća na važnost razgovora o onome što se dogodilo devedesetih.

“Hvala vam što brinete, bezbedno smo došli kući. Danas bi trebalo da se sećamo nevinih žrtava Oluje i prognanih Srba, ovakvi incidenti pokazuju koliko se još mora otvoreno govoriti o svemu što se dešavalo tokom devedesetih”, kratko je prokomentarisao Antonijević za naš portal.

Podsetimo, danas i sutra se obeležava 25 godina od hrvatske vojne akcije „Oluja“, u kojoj je, prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, ubijeno i nestalo više od 1.700 Srba, a proterano više od 250.000.

Ovaj dan Srbi obeležavaju komemoracijama, pomenima i sećanjima na ubijene i prognane, dok Hrvatska, tradicionalno u Kninu, održava proslavu povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti. Podsećanja radi, potpredsednik hrvatske Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević, prisustvovaće proslavi godišnjice “Oluje”, a potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved će ići na obeležavanje zločina koji je počinjen nad Srbima u Gruborima.

Dešavanja u Hrvatskoj pratite u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar