Novica Antić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić rekao je večeras da bi trebalo ispitati Veljka Belivuka o tome ko je njemu i njegovoj grupi pre više godina omogućio da u jednoj kasarni Vojske Srbije "uvežbavaju pucanje".

Bivši ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je, nakon priznanja okrivljenog svedoka saradnika Srđana Lalića da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je glavni cilj ovog klana bio smrt Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, kao i uvođenje Srbije u „haos u kom bi izabrali vlast koja će ih slušati i čuvati“.

Povodom ove izjave Aleksandra Vulina oglasio se Novica Antić iz Vojnog sindikata Srbije.

„Ovaj i dalje nije svestan šta priča. Bivši ministre, malo smanji dozu. Da te podsetim da je upravo ta ekipa uvežbavala pucanje u tamo nekoj kasarni, a jedini koji je zbog toga imao posledice sam ja, i to nezakonito, po tvom naređenju. Niko do danas zbog toga nije odgovarao“, naveo je Antić.

On je rekao kako bi za početak mogli da pitaju Veljka Belivuka „ko mu je omogućio da tada uđe u kasarnu i šenluči i ko mu je pravio društvo“.

„Prestani više da zaluđuješ ovaj narod i idi leči se. Dobro je što te je Predsednik sklonio, još samo da shvatiš da je pametnije i za sve bolje, da ćutiš“, naveo je Antić.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je 2018. godine odbacilo krivičnu prijavu Vojnog sindikata da su ljudi iz „kriminogene strukture“ koristili strelište i municiju Vojske Srbije.

Vojni sindikat Srbije je krivičnu prijavu podneo 2017. godine i to protiv dva generalna jer su navodno, kako su tada pisali beogradski mediji, dozvolili osobama iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, i drugima koji nisu pripadnici Vojske Srbije omogućili da van radnog vremena neovlašćeno koriste vojnu streljanu i naoružanje kako bi „uvežbavali građanje“.

Krivičnu prijavu je Osnovno tužilaštvo u Pančevu odbacilo zbog nedostatka dokaza, a Krik je naknadno utvrdio da su sigurnosne kamere presnimljene, a dva lista iz knjige u kojoj se upisuju posetioci iscepana, preneli su ranije beogradski mediji.

***

BONUS VIDEO – Srđan Milivojević o sprezi Belivukove grupe i vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar