Ana Brnabić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima frizerske industrije. Sastanku je prisustvovao i ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, dok su ispred frizera na sastanku bili članovi Saveza frizerskih klubova Srbije, Kluba frizera Neksus, kao i predstavnici distributera frizerskih proizvoda, glavna tema bilo je kako prevazići negativne ekonomske posledice koje je pandemija virusa KOVID-19 ostavila na ovu industriju.

Predstavnici frizera izrazili su zadovoljstvo što kroz neposredan dijalog sa predsednicom vlade i ministrom mogu da iznesu probleme sa kojima se suočavaju u prethodnih godinu dana. Imajući u vidu prirodu frizerskog posla i blizak fizički kontakt koji on podrazumeva, nesumnjivo je da je frizerska industrija jedna od najpogođenijih globalnom pandemijom korona virusa.

Pročitajte još:

Zaključeno je da je zdravlje građana i poštovanje epidemioloških mera apsolutni prioritet, ali će sa druge strane i kroz nove predloge ekonomske pomoći privredi, frizeri biti podržani kako bi opstali i što lakše i brže povratili svoje poslovanje u normalne tokove.

Sastanak je deo konsultacija koje je predsednica vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa KOVID- 19.

Premijerka Brnabić ranije danas sastala se sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, dok je juče razgovarala i sa udruženjima ugostitelja, ivent industrije, muzičara i umetnika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar