Ana Brnabić Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima muzičara sa kojima je razgovarala o posledicima i efektima pandemije virusa COVID-19 na ovu industriju.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, sastanku su prisustvovali potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministar finansija Siniša Mali.

Na sastanku je dogovoreno da se što hitnije nastave razgovori i da se pronađu načini i modaliteti podrške države muzičarima. Sastanak je deo konsultacija koje će predsednica vlade, ministri Gojković i Mali imati u narednim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa COVID- 19.

Predsednica vlade upoznala je učesnike sastanka da je Vlada Republike Srbije u obavezi da vodi računa o zdravlju ljudi, ali istovremeno i o načinima prevazilaženja ekonomskih posledica i poteškoća. Premijerka Brnabić i ministri Gojković i Mali tokom dana sastaće se sa predstavnicima ugostiteljske industrije, dok su za sutra planirani sastanci sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa i sa udruženjima frizera.