Ana Brnabić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ana Brnabić predložena je za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije. Ovu odluku je danas saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ana neće biti četiri godine predsednik vlade, taj mandat će trajati kraće“, rekao je Vučić nakon što je saopštio odluku.

Podsetimo, parlamentarni izbori održani su 3. aprila, a konačne rezulate dobili smo posle petog glasanja u Velikom Trnovcu 3. jula, gde su izbori zbog prigovora bili ponovljeni više puta.

Pročitajte još...

Inače, Skupština Srbije konstituisana je 1. avgusta i od tada teče rok od 90 dana za izbor nove Vlade. Za predsednika Skupštine izabran je Vladimir Orlić iz Srpske napredne stranke.

„Ana neće biti četiri godine predsednik vlade, taj mandat Vlade neće trajati kraće. Doći će do premena u Vladi u 2024. godini, ali je veoma važno da ona ostane predsednik vlade da bismo mogli da nastavimo da radimo na rešavanju prebolema za jesen i zimu ove godine. Veoma je važno da to radi neko ko je iskusan i koga imam veliko poverenje. Miloš Vučević će biti veoma važan činilac u novoj vladi, biće potpredsednik vlade svakako. Što se tiče Ivice Dačića, moram da kažem da će on imati značajnu ulogu i funkciju u državnom aparatu. I to ukazuje poverenje koje imam u njih troje. Dačić, pored važnog ministarskog mesta, mesta potpredsednika Vlade Srbije imaće i funkciju koordinatora službi bezbednosti. To je ono što već sad mogu da vam otkrijem. I naravno, Siniša Mali, biće potpredsednik Vlade Srbije“, rekao je Vučić.

***
BONUS VIDEO – Građani o 10 godina SNS vlasti: Imamo ‘leb da jedemo i bolje nam ne treba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare