Ana Brnabić, Bojan Pajtić i Miloš Vučević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić izneo je zanimljiv detalj o izboru novog mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Kandidati za novog mandatara iz redova SNS su Miloš Vučević i Ana Brnabić, rekao je šef naprednjaka Aleksandar Vučić. Odluka o tome ko će biti premijer Vučić će saopštiti u subotu u 10 sati.

Pročitajte još...

Prema rečima Pajtića, to neće biti od preterane važnosti, imajući u vidu da je Vučić  istovremeno predsednik države i premijer. On navodi da Vučević, koji je trenutno gradonačelnik Novog Sada, “neće avanzovati” ukoliko postane prijemer.

“Čak će njegova faktička moć biti i manja. Nemam nikakve dilema da će on svaku prekomandu shvatiti ozbiljnu i da će svaki nalog koji dođe od šefa doživljavati kao imperativ”, podvlači Pajtić.

Pajtić navodi je Vučević u prethodnom periodu pokazao određenu perfidnost koja ga je, kako kaže, pomalo i iznenadila.

“S obzirom na to da je on intelektualno litimiran, bio sam pomalo iznenađen njegovim istupom i pričom oko letovanja u Hrvatskoj. U suštini, ideja te poruke je bila da se diskvalifikuje Ana Brnabić, jer je ona njegova protivkandidatkinja za mesto mandatara”, naglašava on.

Pajtić pojašnjava da je Vučević znao da je jedino logično pitanje posle takve poruke bilo – kako Ana Brnabić može da ima kuću na hrvatskom primorju, a građani Srbije ne smeju da letuju?

“On je zapravo hteo da je diskvalifikuje na jedan perfidan način, implicitno ističući njeno poreklo kao diskvalifikatorni momenat. Vučević je Vučić za siromašne – manje talentovan od njega, manje inteligentan, ali poseduje određenu dozu perfidnosti i podlosti i to je pokazao ovim gestom ciljajući navodno nekakve ljude koji letuju u Hrvatskoj, a zapravo mu je sve vreme meta bila Ana Brnabić. U biračkom telu SNS svakako nije popularno potenciranje da neko ima kuću u Hrvatskoj i da tamo letuje. Samim tim je Brnabićka, u jeku vremena kad se donosi odluka ko će biti premijer, u medijima diksvalifikovana i nevešto branjena. Stoga, Vučevića inteligencija i talenat se ne mogu preceniti, oni su skromni, ali se njegova podlost ne sme potceniti”, zaključuje Pajtić.

Podsetimo, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da „nikad neće razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na ostrvima, na odmoru“, dodajući da nikog ne osuđuje:

„Neka letuju gde god hoće, baš me briga. Ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj, jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili preteravši Srbe. Jedino da gnjurite celi dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi“, rekao je Vučević.

Zanimljivo je, međutim, da je njegova partijska koleginica Ana Brnabić pre nekoliko godina letovala upravo na Istri i da poseduje kuću na hrvatskom primorju.

BONUS VIDEO: Bojan Pajtić o nivou obrazovanja po glavi poslanika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare